Počelo uvođenje regruta u vojnu evidenciju: Rok je kratak, a evo koji mladići moraju da se prijave

15.01.2024

12:10

0

Autor: R.M.

Lica su u obavezi da ponesu ličnu kartu ili drugu važeću ispravu uz pomoć koje je moguće utvrditi identitet osobe

Počelo uvođenje regruta u vojnu evidenciju: Rok je kratak, a evo koji mladići moraju da se prijave
Ilustracija - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Centar Ministarstva odbrane Novi Sad danas je započeo uvođenje u vojnu evidenciju regruta rođenih 2006. godine, kao i regruta starijih godišta (1994-2005.), koji do sada nisu uvedeni u vojnu evidenciju, državljana Republike Srbije, sa prebivalištem na teritoriji nadleženosti Centra MO Novi Sad.

- Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva sva lica muškog pola rođena 2006. godine i starijih godišta (1994-2005.), koji nisu uvedena u vojnu evidenciju, da se jave radi izvršenja, zakonom propisane, obaveze uvođenja u vojnu evidenciju, koja će se vršiti u periodu od 15. januara do 29. februara od 09.00 do 15.00 časova u kancelarijama Ministarstva odbrane na teritoriji opštine mesta prebivališta - piše u saopštenju.

Dodaje se da su lica u obavezi da ponesu ličnu kartu ili drugu važeću ispravu uz pomoć koje je moguće utvrditi identitet osobe.

Inače, Ministarstvo odbrane je nedavno iniciralo ponovno pokretanje obaveznog služenja vojnog roka.

Trenutni predlog je da vojni rok traje četiri meseca, a ministar odbrane Miloš Vučević je rekao da ako država to prihvati, ministarstvo će tražiti i jedan vremenski okvir da može da se pripreme kasarne i regrutacioni centri za prihvat mlade vojske i novih regruta u skladu sa savremenim okolnostima života. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike