Kanađanka je obišla više od 100 zemalja sveta, a onda je došla u Beograd! Srbijom je oduševljena, a evo šta joj se posebno sviđa (VIDEO)

11.01.2024

19:29

0

Autor: M. Vu.

Ova mlada svetska putnica, koja istražuje različite zemlje, podelila je svoje iskustvo boravka u Srbiji putem društvenih mreža

Kanađanka je obišla više od 100 zemalja sveta, a onda je došla u Beograd! Srbijom je oduševljena, a evo šta joj se posebno sviđa (VIDEO)
Svetska putnica svratila u Srbiju i oduševila se - Copyright Printscreen/TikTok

Mlada svetska putnica "Eliksir" koja istražuje različite zemlje, podelila je svoje iskustvo boravka u Srbiji putem društvenih mreža, ističući izuzetno zanimljiv snimak o bezbednosti prilikom šetnje srpskim ulicama.

"Eliksir" je iznenađena pozitivnim iskustvima koja je doživela u Srbiji, a njen video ne samo da odražava lično oduševljenje već i menja percepciju ove zemlje. Očigledno je da je Srbija pružila dobrodošlicu i sigurnost koja je iznenadila mladu putnicu.

- Počeću najpre time što ću da kažem da sam imala sreće po mojim putovanjima i zaista nisam imala mnogo velikih problema. Ali, svi koji putuju svesni su džeparoša, prevaranta, a većina žena je oprezna u svakom novom okruženju. Međutim, od dolaska u Srbiju, šokirana sam koliko slobodno mogu da "lutam" ulicama. Šokirana kako su deca bezbedna toliko da mogu sama da idu do škole, čak i u ranom uzrastu. Šokirana kako nema uznemiravanja, kako niko ne pokušava da vas prati, da vas juri da vam prodaje stvari. Nema neprijatnosti.

A, onda je nastavila svoje izlaganje o bezbednosti u Srbiji i uporedila je sa Kanadom.

 

@jesuiselixir let me start off by saying I am fortunate when I travel & haven't had that many real issues. but anyone who travels is wary of pickpockets, scammers & most women are wary in any new environment. since coming to Serbia, I have been SHOCKED at how freely I can roam around. how children are safe to walk on their own to school, even at a young age. how there is no harassment, no one trying to follow you around to sell you things, no uncomfortableness. #serbia🇷🇸 #culturaldifferences #solotravelgirl ♬ original sound - elixir ✈️ travel creator 🇵🇹

 

- Mene, kao "solo" ženskog putnika zanima mogu li bezbedno da šetam. To ne mogu da uradim ni u mnogim delovima Kanade. A ovde (u Srbiji) sam tek nešto više od mesec dana, ali moram da kažem da bez obzira na to gde sam, bilo da prolazim pored gradilišta, ili šetam kasno noću, ili idem kroz neku mračnu ulicu, uopšte nemate onaj osećaj jeze kao u sopstvenoj zemlji. Nema čak ni onih momaka koji, prosto, zure u vas dok prolazite pored njih, zbog čega se osetite izuzetno neprijatno, a verujte ... naputovala sam se ja - kaže ona i dodaje:

- Obišla sam više od 100 zemalja, a ovo je jedino mesto na kome se osećam potpuno bezbedno, da mogu se opušteno šetam tamo-amo! Pa, moja tašna može da bude otvorena, a da mi se ništa ne desi. Naravno, kada negde putujete, nemojte da tražite probleme, ali... (takvi) problemi - ovde uopšte ne postoje! Tako da, svaki put kada mi neko bude rekao "O, Srbija nije bezbedna!" reći ću im: "Morate da ovo doživite i sami". Jer... Sviđa mi se ovde! - zaključila je ova mlada svetska putnica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike