U Kanadi zarađivala 200 evra dnevno, a onda se vratila u rodni kraj: Započela nešto novo i sada živi svoj san!

24.12.2023

17:36

0

Shvatila je da to nije nešto čime bi se i dalje bavila

U Kanadi zarađivala 200 evra dnevno, a onda se vratila u rodni kraj: Započela nešto novo i sada živi svoj san!
Copyright Faebook

Kristi Perak odlučila je da napusti dobro plaćeni posao u Kanadi i da se vrati u Hrvatsku, čije poreklo delimično ima.

Ova rođena Kanađanka tako danas živi životom prave lokalke – uzgaja svoj vrt, svakodnevno popriča sa svojom starijom komšinicom i radi na otvaranju svog obrta. Međutim, njeni dani u Kanadi bili su u potpunosti drugačiji, od ''jutra do sutra'' bila je deo ekipe koja je snimala filmove za Netflix i Hollywood.

- Većinom sam radila na organizaciji, uređivanju ili koordiniranju filmova. Netflix i Hollywood zahtevaju jako puno rada, a ja baš nisam uživala radeći 16 sati dnevno. Plaćen si po danu. Najniža dnevnica u to vrijeme je možda oko 210 dolara, no to se bazira na 12-satnom radnom danu, a to se često i produži - ispričala je.

Faebook
 

Shvatila je da to nije nešto čime bi sei dalje bavila, pa je odlučila da ode u Zambiju gde je provela šest meseci.

Tamo je zapravo preko Kancelarije za Hrvate izvan Hrvatske dobila stipendiju za kurs hrvatskog jezika koji ju je doveo i do Hrvatske 2019. godine.

- Kada sam bila mala, moja baka je iz Konavla došla živeti s nama u Kanadu, zbog čega sam i naučila hrvatski jezik. Ipak, s vremenom sam ga zaboravila, pa sam zacrtala da ću jezik ponovno naučiti do navršene 30. godine - ispričala je. Isprva je živela u Zagrebu, gde ju je snašao i razorni potres 2020. te pandemija, što ju je nateralo da učini nešto što je htela godinama - nabavi čehoslovačkog vučjeg psa Juru s kojim je potom preselila u rodnu kuću svoje bake koju sad i preuređuje. Zajednica u Konavlima joj je vrlo draga, a kaže da joj meštani uvek pomažu i brinu o njoj.

Kristi radi na tome i da dobije potvrdu kojom bi mogla predavati engleski jezik u školama, a u vrtu ima i gljive bukovače koje bi u mogla prodavati.

- Ovde imam vremena raditi ono što zapravo volim - kazala je za "Večernji list".

- Svačiji pojam ''boljeg života'' je drugačiji. Meni ne treba puno stvari da bih bila srećna. Mene usrećuje moja umetnost, moj vrt i moj pas. Volim i hranu, a ona je ovde puno bolja – poručila je Kristi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike