"Što je jača vojska, mir je sigurniji": Od prvog januara 10 odsto veće plate u Vojsci Srbije

04.01.2024

10:06

0

Profesionalnim pripadnicima koji su ušli u specijalne jedinice, početna plata 200.000 dinara

"Što je jača vojska, mir je sigurniji": Od prvog januara 10 odsto veće plate u Vojsci Srbije
Miloš Vučević - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Ministar odbrane Miloš Vučević gostujući ovog jutra na televiziji sa nacionalnom frekvencijom govorio je o povećanju plata koje će poboljšati stanje u Vojsci Srbije.

- Odlukom Vlade i predsednika od 1. januara za 10 odsto bolje su plate - kazao je Vučević dodajući i koliko je poboljšano stanje u Vojsci Srbije ali i njena opremljenost. Plate su izuzetno povećane posebno za specijalne jedinice.

On je nabrojao u koliko su navrata povećane plate, počev od 1. januara prošle godine - 25 odsto, a dodao je i da je profesionalnim pripadnicima koji su ušli u specijalne jedinice, početna plata 200.000 dinara.

Tanjug/ Ministarstvo Odbrane i Vojske Srbije
 

Ministar je istakao da se pravi više srpskih dronova, trenutno je šest modela dronova u procesu testiranja ili ulaze u proizvodnju.

- Potrebni su nam novi rezervni sastavi. Rok može biti i nešto kraći. Svake godine će taj rezervni sastav kondicionirati, kako bi država bila vitalna. Mi ćemo da čuvamo mir, ostaje profesionalni sastav Srbije, kao udarna snaga Vojske Srbije. Što je jača vojska, mir je sigurniji. Čekamo da vidimo kada bismo to reaktivirali, da li je to 2025. ili 2024. godina. Cela vojska je bila na putu da se svede na lovačko udruženje. Pred nama je razgovor o koncepciji vojske Srbije, da li nam treba vojska koja je koncipirana kroz jedinice. Mi smo prošle godine doneli neke od ključnih strategijskih dokumenata. Mnogo toga je urađeno na vojnoj opremi, poboljšanju statusa pripadnika Vojske Srbije. Moramo i dalje da radimo. Verujem da će taj poziv dobijati na značaju i zasluženom respektu- rekao je ministar.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike