Vučević čestitao Novu godinu pripadnicima MO i VS: Zahvaljujem se svakom vojniku, nastavićemo putem uspeha!

01.01.2024

12:43

0

Srbija je sve jača i to je ono što je najvažnije! Uspeli smo da se istovremeno opremamo najsavremenijim sredstvima tehnike, ali i da poboljšavamo uslove rada i života naših pripadnika

Vučević čestitao Novu godinu pripadnicima MO i VS: Zahvaljujem se svakom vojniku, nastavićemo putem uspeha!
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević čestitao je danas Novu godinu svim pripadnicima Ministarstva odbrane (MO) i Vojske Srbije (VS). Vučević u čestitki navodi da MO i VS 2023. godinu ispraćaju ispunjeni ponosom i zadovoljstvom, jer je VS u protekloj godini napravila novi iskorak, popela se još jedan stepenik i godinu za nama završila snažnija nego prethodnih godina. 

TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ NENAD KARLIĆ/
 

- Srbija je sve jača i to je ono što je najvažnije! Uspeli smo da se istovremeno opremamo najsavremenijim sredstvima tehnike, ali i da poboljšavamo uslove rada i života naših pripadnika. Povećali smo plate, a kontinuirani rast će se nastaviti i u narednoj 2024. godini - istakao je Vučević.

- Dodao je da su MO i VS održali više prikaza sposobnosti od kojih je, kako je naveo, „GRANIT 2023“ istorijski po broju prikazanih sredstava naoružanja i vojne opreme, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Posle više od 40 godina nabavili smo nove transportne avione, ali i nove helikoptere, bespilotne letelice i dronove - naglasio je Vučević. Ukazao je da su, po ko zna koji put, MO i VS pokazali koliko su važan deo naše države i naroda.

- Zajedno sa svim građanima Republike Srbije, hvatali smo se u koštac sa problemima i izazovima i zajedno pobeđujemo! Ostajemo posvećeni i verni slobodi, miru i prosperitetu naše otadžbine - poručio je ministar odbrane. Dodao je da će 2024. godina doneti nove izazove i staviti pred MO i VS nova iskušenja.

TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ NENAD KARLIĆ/
 

- Nadahnuti sećanjem na naše pretke i njihova dela, nikada ne zaboravljajući pouke i iskustva koje su nam ostavili, daćemo odgovore na nova pitanja i nastavićemo putem uspeha - naveo je Vučević.

On se zahvalio svim pripadnicima MO i VS na uloženom radu i požrtvovanju kojim su doprineli opštem uspehu. 

Tanjug/Rade Prelić
 

- Nema malih poslova i malih rezultata. Svaki dobro urađen posao jeste sastavni deo rada i daljeg jačanja MO i VS. Zahvaljujem se svakom vojniku, podoficiru i oficiru, civilnim licima. Budimo jedna porodica okupljena oko idela slobodne i nezavisne Srbije, naše jedine otadžbine. Sa verom u nove uspehe, vama i vašim porodicama, želim zdravu i srećnu Novu godinu i predstojeće praznike - naveo je Vučević.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike