Magla i kiša će danas ometati vozače! Stiglo upozorenje AMSS i "Puteva Srbije"

04.01.2024

06:58

0

Autor: J. S. J.

Vozači, budite pažljivi i poštujte propise

Magla i kiša će danas ometati vozače! Stiglo upozorenje AMSS i "Puteva Srbije"
Magla na putu - Copyright Unsplash

Javno preduzeće "Putevi Srbije" upozorilo je vozače na smanjenu vidljivost na putevima zbog pojave magle. Vidljivost je, navodi se, smanjena na Auto-putu E-75, petlja Batočina - petlja Pojate na 150 metara i tunelu Manajle - petlja Bujanovac Jug na 50 do 100 metara.

Magle ima na auto-putu E-80, tunel Bancarevo - petlja Pirot Zapad na 50 metara, na auto putu E-761 - deonici Pojate - Makrešane i na naplatnoj stanici Koševi. 

Takođe, Auto-moto savez Srbije upozorava da bi kiša i pljuskovi, prvo na severu a po podne i u južnim predelima, mogli da ometaju vozače i utiču na njihovu bezbednu vožnju i sigurno putovanje, zbog čega je neophodno da se brzina prilagodi uslovima na putu.

Navodi se i da nedovoljno odstojanje između vozila može da bude uzrok saobraćajnih nezgoda, zato što je u tim uslovima na mokrom kolovozu duži zaustavni put vozila. Dodaju i da smena turista na planinama i zimskim centrima može da dovede do povremeno pojačanog saobraćaja na putevima. Na naplatnim stanicama trenutno nema zadržavanja vozila, kao ni na putničkim i teretnim terminalima na graničnim prelazima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike