Nikoljdan svečano proslavljen u svim hramovima Eparhije raško-prizrenske: "Nekada bilo 47.000 Srba, a danas je došlo 47 vernika"

19.12.2023

21:30

0

Otac Staniša je vernicima poručio da ne napuštaju svoje hramove i da se okupljaju u što većem broju, naročito kada su u pitanju veliki praznici

Nikoljdan svečano proslavljen u svim hramovima Eparhije raško-prizrenske: "Nekada bilo 47.000 Srba, a danas je došlo 47 vernika"
Nikoljdan u svim hramovima Eparhije raško-prizrenske - Copyright Foto: Eparhija raško-prizrenska

Sveti Nikolaj arhiepiskop mirlikijski Čudotvorac - Nikoljdan, svečano je danas proslavljen u svim hramovima Eparhije raško-prizrenske SPC.


U manastiru Gorioč, svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije, uz sasluživanje protosinđela Petra iz manastira Visoki Dečani, kao i đakona Bratislava Bogdanovića i velikog broja vernog naroda, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Sveta liturgija služena je danas i u Prištini, u hramu posvećenom Svetom Nikolaju. 
Foto: Eparhija raško-prizrenska
 


Liturgiju je služio protojerej Staniša Arsić, uz sasluživanje jereja Zorana Gođevca, kao i vernog naroda.

Otac Staniša je vernicima poručio da ne napuštaju svoje hramove i da se okupljaju u što većem broju, naročito kada su u pitanju veliki praznici.

„Od više od 47.000 Srba, koliko je nekada živelo u Prištini, danas je nažalost 47 vernika došlo na liturgiju. Kažite im, pozovite ih da dolaze u svoj hram gde su se nekad krstili, venčavali i krstili svoju decu. Da se naši potomci ne zastide nas i da živimo onako kako Gospod Bog zapoveda i kako nam Sveta crkva savetuje, kao pravi hrišćani i pravi ljudi“, kazao je u besedi prištinski paroh Staniša Arsić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike