Ministarstvo prosvete preporučilo školama da ne slave Novu godinu zbog tragedije u "Ribnikaru": Ova godina je bila tužna, najtužnija...

15.12.2023

13:31

0

Autor: R.M.

Ministarka prosvete kaže da uobičajene novogodišnje proslave u školama treba da ostavimo za neka druga vremena

Ministarstvo prosvete preporučilo školama da ne slave Novu godinu zbog tragedije u "Ribnikaru": Ova godina je bila tužna, najtužnija...
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Školama u Srbiji stigao je dopis Ministarstva prosvete u kome se preporučuje da zbog velike tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" ove godine ne organizuju proslave povodom novogodišnjih praznika.

- Kao što je naša sugestija bila da početak školske godine bude drugačiji, da prvi dani nove školske godine proteknu u razgovoru nastavnika i učenika ne samo o predstojećim školskim obavezama, već i o emocijama i pravim vrednostima, tako smatram da uobičajene novogodišnje proslave u školama treba da ostavimo za neka druga vremena - piše u dopisu koji je potpisala ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Ona je zamolila za razumevanje.

- Ova godina je bila tužna, najtužnija. Šta god da učinimo, roditeljima koji su izgubili decu to ne može da umanji bol. Molim vas za razumevanje, za koje verujem da postoji. Sigurna sam da će biti prilika za radost i uživanje - dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike