Tiršovom odzvanjaju jecaji roditelja, koji viču: "Umrli su, umrli su"! Potresne scene ispred bolnice posle pucnjave na Vračaru (FOTO/VIDEO)

03.05.2023

13:26

0

Hodnicima lutaju preplašeni i izbezumljeni roditelji, pokušavajući da saznaju šta se dešava sa njihovom decom

Tiršovom odzvanjaju jecaji roditelja, koji viču: "Umrli su, umrli su"! Potresne scene ispred bolnice posle pucnjave na Vračaru (FOTO/VIDEO)
Pucnjava na Vračaru - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Strašne scene ispred i u bolnici u Tiršovoj, gde su dovedena neka od dece ranjene u masakru u školi na Vračaru.

Hodnicima lutaju preplašeni i izbezumljeni roditelji, pokušavajući da saznaju šta se dešava sa njihovom decom, a sa lica mesta javljaju da se čuju plač i krici "Umrli su, umrli su!"

U Univerzitetsku dečju kliniku "Tiršova" dovezeno je troje dece:

- M. V. (2010), prostrelne rane ruke i noge,

- D. J. (2010), plastična hirurgija, ustrelna povreda butine, nije poznato koje noge

- N. N. za sada, devojčica, prostrelne povrede glave, OP sala, životno ugrožena, nepotvrđena informacija da se radi M. K. (2010).

Na mrežama se širi i hitan apel za potrebne davaoce krvi za jedno od ranjene dece.

Instagram printscreen
 

- O negativna krv se traži za dete koje je ranjeno. Samo O negativni davaoci u Institut krvi, ako ih im nek se jave - napisala je jedna mama koju je, kako je rekla, kontaktirao jedan od roditelja iz OŠ "Vladislav Ribnikar".

Nešto ranije saopšten je i zvaničan broj ubijenih u masakru u školi "Vladimir Ribrnikar" na Vračaru.

Tri devojčice i radnik obezbeđenja zatečeni su mrtvi u holu Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" nakon današnjeg masakra, a još pet tela đaka zatečeno je u učionici u prizemlju.

ATAImages/ A.M
 

U holu škole zatečena su tela radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i devojčica A. B., B. A., S. N.

U učionici u prizemlju, odeljenja 7/2, čiji je učenik osumnjičen, zatečena su tela četiri učenice i jednog dečaka: A. D., K. M., M. A., E. K. i A. Č.

 

 

U jutrošnjoj pucnjavi u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru kada je učenik (14) sedmog razreda pucao iz pištolja i tom prilikom, ubio devet osoba - sedam devojčica, dečaka i radnika obezbeđenja.

U školi je veliki broj policije, kao i roditelja koji su došli na lice mesta da preuzmu svoju decu koja su jutros, nakon praznika, stigla na časove.

Prema poslednjim saznanjima, dečak je upao na čas istorije i počeo da puca na đake. On se nakon pucnjave krio u dvorištu, a policija ga je opkolila, oduzela mu oružje i obezbedila prostor.

Vlada je donela odluku o trodnevnoj žalosti na teritoriji cele zemlje, počev od petka 5. maja, zaključno sa nedeljom 7. maja, a nastava danas popodne neće biti održana.  

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike