U Kuršumliji svečano otvoren renoviran bioskop: Ministarstvo uložilo više od 150 miliona dinara

12.12.2023

16:09

0

Tokom posete Kuršumliji ministar Martinović je obišao i Jedinstveno upravno mesto koje je među prvima otvoreno u Srbiji

U Kuršumliji svečano otvoren renoviran bioskop: Ministarstvo uložilo više od 150 miliona dinara
Bioskop u Kuršumliji ponovo radi - Copyright mduls.gov.rs/Jovana Filipović

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović danas je u Kuršumliji svečano otvorio rekonstruisanu bioskopsku salu u čiju obnovu je Ministarstvo uložilo više od 150 miliona dinara.  

"Bioskopska sala je unapređena i modernizovana i sada ovde mogu da se emituju filmovi u 3D formatu. Građani Kuršumlije imaju tu mogućnost da uživaju u filmskim projekcijama i to u najboljim uslovima i u skladu sa standardima u ovoj oblasti“, naglasio je ministar Martinović. 

Tokom današnje posete Kuršumliji ministar Martinović je obišao i Jedinstveno upravno mesto koje je među prvima otvoreno u Srbiji i u čije funkcionisanje je MDULS pre nekoliko godina uložilo oko osam miliona dinara. Kako je naveo Martinović, ovo je drugi veliki projekat MDULS-a u Kuršumliji i on, kako je rekao, znatno poboljšava rad organa i lokalne administracije nudeći građanima i privredi na jednom mestu povezane i integrisane usluge, i tako se sprečava njihova šetnja od šaltera do šaltera. 

mduls.gov.rs/Jovana Filipović
 

 

 

Nastavljajući sa praksom jačanja lokalne informacione infrastrukture ministar Martinović je opštinskoj upravi donirao 20 laptop računara sa pratećom opremom. 

Takođe, ministar Martinović je posetio preduzeće „Bravar“ koje se bavi proizvodnjom poljoprivrednih mašina, a održao je i sastanak sa predsednikom Privremenog organa opštine Kuršumlija Vojimirom Čarapićem. 

mduls.gov.rs/Jovana Filipović
 

 

 

Naglasivši da se Kuršumlija nalazi na veoma važnoj strateškoj poziciji i da je krase tri banje, ministar je izrazio uverenje da će Vlada uz dodatne napore intenzivnije investirati u razvoj Kuršumlije. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike