Ministarka prosvete o protokolu o postupanju zbog dojava o bombama: Ovo je preporuka Ministarstva prosvete

12.12.2023

14:17

0

Ministarstvo prosvete, otkada je počelo lažno prijavljivanje bombi, daje uputstva direktorima škola koji formiraju određene timove

Ministarka prosvete o protokolu o postupanju zbog dojava o bombama: Ovo je preporuka Ministarstva prosvete
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić/Antonio Ahel/ATA Images

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da zbog dojava o postavljenim bombama u beogradskim školama resorno ministarstvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova već dva dana rade na usaglašavanju protokola o postupanju škola, kao i da je sugestija da se detaljno pregledaju škole i svi prostori oko njih pre početka i po završetku časova.

Ona je novinarima u Beogradu rekla da su premijerka i njen kabinet okupili predstavnike dvaju ministrarstava koji već dva dana rade na usaglašavanju protokola o detaljima koji će biti dostupni i direktorima škola i ostalim timovima.

- Jedna od naših sugestija koja će svakako ući u naš protokol je da se detaljno pregledaju i škole i svi prostori oko škola i pre i po završetku škole. Do sutra ćemo imati detalje ovog protokola - rekla je ona.

Dodala je da Ministarstvo prosvete, otkada je počelo lažno prijavljivanje bombi, daje uputstva direktorima škola koji formiraju određene timove.

- Lažne dojave o postavljenim bombama su sa tendencijom da izazovu opštu pometnju, kolektivni strah. Da deca, nastavnici, učitelji, vaspitači i roditelji kontinuirano misle o bezbednosti - rekla je ona. 

Danas je u medijima objavljena nezvanična informacija da je u toku velika međunarodna policijska akcija tokom koje će u naredna 72 sata biti privedeno više lica koja su javnim institucijama u Srbiji slala lažne dojave o bombama. Otkriveno je da su dojave o bombama slali iz Srbije, Ukrajine, Poljske i još nekoliko evropskih zemalja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike