"Sledeće godine 18 novih vozova, nove pruge i linije Srbijavoza"

11.12.2023

09:15

0

Govoreći o puštanju novih vozova u saobraćaj, Bulajić je rekao da će novi vozovi biti uvođeni u saobraćaj od aprila pa sve do kraja godine, jedan po jedan

"Sledeće godine 18 novih vozova, nove pruge i linije Srbijavoza"
Copyright Tanjug/Srbija voz

Na prugama u Srbiji naredne godine naći će se 18 novih vozova za regionalni saobraćaj, očekuje se otvaranje novih pruga, uvođenje novih linija, kao i promene na pojedinim postojećim, izjavio je danas v.d. generalnog direktora ''Srbijavoza'' Ivan Bulajić.

On je za RTS ocenio da će naredna godina doneti neke od najvećih promena u redu vožnje od osnivanja te kompanije 2015. godine i dodao da su, pre svega zbog potreba građana Novog Beograda i Zemuna, sve linije koje saobraćaju iz pravca Vršca, Niša i Užica produžene tako da ne završavaju svoju liniju u stanici ''Beograd centar - Prokop'', već nastavljaju do stanica Novi Beograd i Zemun.

Novi vozovi se uvode od aprila

Govoreći o puštanju novih vozova u saobraćaj, Bulajić je rekao da će novi vozovi biti uvođeni u saobraćaj od aprila pa sve do kraja godine, jedan po jedan, kako budu stizali iz fabrike, dodajući da će na svim prugama biti uvedeni tzv. ''intersiti'' vozovi, odnosno ono što su nekad bili poslovni vozovi. '

'To znači da će, na primer, na liniji od Beograda do Užica postojati polasci koji će stajati samo u većim mestima, u Valjevu, Požegi, Kosjeriću, i stizati u Užice za ispod tri sata'', istakao je Bulajić i dodao da će u novim vozovima biti mašina za piće, postojaće dva toaleta, dok će sedišta biti daleko udobnija. Ukazao je da će ''kruna promena'' biti uvođenje novih linija.

''Pre svega mislim na linije od Novog Sada do Sremske Mitrovice, ta linija do sada nije postojala. Uvešćemo u toku godine liniju od Pančeva do Novog Sada, takođe ćemo sve linije koje dolaze iz pravca Pančeva produžiti do Pazove, tako da uvezujemo i grad Pančevo sa gradom Beogradom, što će umnogome olakšati putovanje našim putnicima'', rekao je Bulajić.

Naveo je da se očekuje da broj prevezenih putnika u narednim danima pređe sedam miliona i podsetio da je tokom 2022. godine prevezeno 2,6 miliona putnika. ''Definitivno se ljudi vraćaju železnici. Ono što mislim da će nam jako pomoći da iduće godine još značajnije cifre ostvarimo, to je što ćemo posle dužeg vremena otvoriti liniju između Leskovca i Niša.

To je pruga koja treba da se završi krajem godine i tu očekujemo da bukvalno ponovimo uspeh koji smo imali na liniji Beograd-Novi Sad, samo na delu između Leskovca, Niša i Aleksinca'', naveo je Bulajić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike