Danas oblačno uz kišu i sneg, čuvajte se poledice jer će padati ledena kiša!

06.12.2023

06:26

0

Autor: I.K.

Zbog lokalne pojave ledene kiše na snazi će biti narandžasti meteo-alarm

Danas oblačno uz kišu i sneg, čuvajte se poledice jer će padati ledena kiša!
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Srbiji danas pretežno oblačno, u nižim predelima mestimično s kišom, ponegde i sa susnežicom i snegom, a na planinama sa snegom uz ponovno stvaranje ili manje povećanje visine snežnog pokrivača, prognozira Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutro je na jugozapadu, a posle podne i uveče ponegde i na istoku Srbije moguća i lokalna pojava ledene kiše. Vetar slab do umeren, promenljiv, u košavskom području umeren i jak istočni i jugoistočni, na jugu Banata još ujutro sa udarima olujne jačine, posle podne i uveče u slabljenju.

Najniža temperatura od -2 do 4 °C, najviša od 2 do 8 °C. Zbog lokalne pojave ledene kiše na snazi će biti narandžasti meteo-alarm. Savete kako hodati po zaleđenom asfaltu, odnosno trotoaru, pročitajte u našem zasebnom tekstu.

U četvrtak oblačno, mestimično s kišom, susnežicom i snegom. Na planinama manje povećanje, a u nižim predelima, južnije od Save i Dunava, ponegde kratkotrajno formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 3 °C, najviša od 3 do 6 °C.

U petak umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, a slabe padavine se očekuju još ponegde u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab do umeren, promenljiv. Najniža temperatura od -1 do 3 °C, najviša od 3 do 7 °C. Uveče i tokom noći delimično razvedravanje.

U subotu umereno do potpuno oblačno i suvo uz slab do umeren istočni i severoistočni vetar. Najniža temperatura od -3 do 0 °C, najviša od 2 do 6 stepeni. Prema prognozi za period od 10. do 14. decembra, umereno do potpuno oblačno, u većini mesta biće suvo, samo početkom sledeće sedmice ponegde s kišom. Dnevna temperatura u porastu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike