Šta kaže Biblija o vođenju ljubavi pre braka: Mladić upitao oca Milana da li da oprosti devojci prethodnike, a evo šta mu je on odgovorio

30.11.2023

14:26

0

Veza nikako ne sme biti bez cilja pa da vreme koje provodimo jedno sa drugim bude vreme za blud i nemoral, rekao je otac Milan

Šta kaže Biblija o vođenju ljubavi pre braka: Mladić upitao oca Milana da li da oprosti devojci prethodnike,  a evo šta mu je on odgovorio
Biblija - Copyright Profimedia

Sveti oci kažu da svaka stvar koja nam pričinjava zadovoljstvo, potencijalno je opasna za nas, jer se na te stvari čovek lako navikne i one mu ako ne pazi postaju okovi. 

Danas kada mladi žive u predbračnim vezama zaboravlja se da ogromna moć seksualnosti može biti destruktivna ako se ne obuzda.

Jedan zabrinut mladić je tražio odgovor od sveštenika da li treba da "oprosti" partnerki partnere pre njega, odnosno da li i on stupa u greh. Otac Milan Ristivojčević mu je rekao sledeće:

- Nigde nećeš stići ako se budeš bavio tuđom prošlošću, nebitno ko je u pitanju, nama pravoslavnima je zapovest da se bavimo preispitivanjem svoga života da ne bismo došli u situaciju da vidimo "trunku u oku brata svoga a ne vidimo brvno u oku svome".

- Tvoj zadatak je da u svakoj vezi vidiš cilj koji onima koji su verujući i žive crkvom mora biti brak. Veza nikako ne sme biti bez cilja pa da vreme koje provodimo jedno sa drugim bude vreme za blud i nemoral, mi dakle svojim životom vrlo lako možemo postati bludnici - rekao je on.

A i u Svetom pismu možete naći odgovore na pitanja u ovim rečima:

- Sve mi je dozvoljeno, ali sve ne koristi; sve mi je dozvoljeno, ali ne dam da išta ovlada mnome.

- Ne znate li da su telesa vaša udovi Hristovi? Hoću li, dakle, uzeti udove Hristove i od njih načiniti udove bludnice? Nikako!

- Ili ne znate, da ko se sa bludnicom sveže jedno je telo s njom? Jer je rečeno: "Biće dvoje jedno telo." A ko se sjedini sa Gospodom, jedan je duh s Njime.

- Bežite od bluda. Svaki greh koji čovek učini van tela je, a koji bludniči svome telu greši.

- Ili ne znate da je telo vaše hram Svetoga Duha koji je u vama, kojega imate od Boga i niste svoji? 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Alo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike