Ovako je Leka Ranković govorio o seksualnim problemima mladih: Nisu mladi preokupirani seksom, kao što novinari prikazuju! (VIDEO)

26.07.2022

13:09

0

Autor: R.M.

"Naše društvo je sposobno da te slabosti sagledava, pronalazi njihove uzroke i neprekidno otklanja"

Ovako je Leka Ranković govorio o seksualnim problemima mladih: Nisu mladi preokupirani seksom, kao što novinari prikazuju! (VIDEO)
Copyright Profimedia

Prvi čovek UDBA i jedan od najbližih Titovih saradnika Aleksandar Leka Ranković bavio se mnogim društvenim pitanjima, a jedno od njih bili su seksualni problemi mladih u Jugoslaviji.

Tako je Ranković u jednom govoru prilikom otvaranja auto-puta "Bratstvo i jedinstvo" čak skrenuo pažnju na to, ali je umesto omladinaca, okrivio medije da "preduvavaju" priču.

- Želim da podvučem da mi ne zatvaramo oči ni pred slabostima  i negativnim pojavama koje se ispoljavaju kod jednog manjeg dela mladih ljudi. Ali naše društvo je sposobno da te slabosti sagledava, pronalazi njihove uzroke i neprekidno otklanja. Ne na onakav način kako su to pokušale da urade nedeljne informativne novine koje su zaboravile da u našim fabrikama, zadrugama, velikim radilištima, školama i univerzitetima rade i uče milioni mladih ljudi koji nisu preokupirani u tolikoj meri seksualnim problemima kao što to žele da prikažu pojedini novinari - izjavio je Ranković.

On je tada dodao da "problema ima, bilo ih je i biće ih u svakoj generaciji".

- Preko njih ne treba prelaziti, ali ih ne smemo neodgovorno tretirati, pretvarati u senzacije i instrument borbe za tiraže, jeftine interesantnosti, publikacije i tome slično - rekao je Ranković, što je propraćeno velikim aplauzom i podrškom onih koji su ga slušali.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike