Oblačno i vetrovito: Na planinama sneg, do 8 stepeni!

18.11.2023

06:35

0

Autor: J. Jovanović

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine

Oblačno i vetrovito: Na planinama sneg, do 8 stepeni!
Copyright Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Danas pretežno oblačno, hladno i vetrovito, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, naročito na istoku i jugoistoku Srbije, a sneg se očekuje ponegde i u nižim predelima.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine, usled čega se na planinama očekuje stvaranje snežnih nanosa. Najniža temperatura od 1 do 5 °C, a najviša od 4 do 8 °C.

U nedelju suvo i hladno uz slabljenje vetra, na severu zemlje sa sunčanim intervalima, u ostalom delu oblačno, a samo su u južnim krajevima još ujutro ponegde moguće slabe padavine.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
 

Posle podne i uveče postepeno razvedravanje, dok se na severu očekuje naoblačenje, ponegde uz mogućnost slabe kiše. Najniža temperatura od 0 do 5 °C, najviša od 6 do 10 °C.

U ponedeljak toplije uz naoblačenje, koje će tek uveče na severu i zapadu usloviti kišu. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura od -1 do 5 °C, a najviša od 11 do 15 °C.

Prognoza vremena za narednih pet dana

Umereno do potpuno oblačno, povremeno s kišom, naročito u utorak i sredu, kao i krajem perioda, dok će u četvrtak i petak u većini mesta biti suvo.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike