Sneg na Kopaoniku, temperatura na nuli, od petka stiže novo zahlađenje (VIDEO)

15.11.2023

13:27

0

Autor: I.K.

Subota će biti i najhladniji dan u sedmici

Sneg na Kopaoniku, temperatura na nuli, od petka stiže novo zahlađenje (VIDEO)
Copyright Youtube/InfoKop

Na Kopaoniku je pao sneg, a temperatura izmerena u 13 sati iznosi nula stepeni.

 

Najavljeno zahlađenje je stiglo u Srbiju, a prema podacima RHMZ, na Zlatiboru je pet stepeni iznad nule i pada kiša, dok je u Somobru izmereno čak 16 stepeni.

 

Kako je Republički hidrometeorološki zavod saopštio, danas će u većem delu zemlje padati kišom slabog i umerenog intenziteta, a prestanak padavina očekuje se posle podne i uveče, posle čega sledi razvedravanje.

Ipak u petak se očekuje novo naoblačenje sa kišom. U prvom delu dana u košavskom području i na planinama duvaće jak južni vetar. Uveče i tokom noći vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni, u Vojvodini i sa udarima olujne jačine (preko 17 m/s), a temperatura će biti u osetnom padu i u brdsko-planinskim predelima kiša će preći u sneg.

U subotu oblačno, hladno i vetrovito, u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar, naročito na planinama, u Vojvodini i istočnoj Srbiji. Subota će biti i najhladniji dan u sedmici, a maksimalne temperature u većini nižih predela kretaće se od 5 do 8 °S. 

U nedelјu hladno uz prestanak padavina i slablјenje vetra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike