Najnovija detaljna prognoza RHMZ za narednih mesec dana: Evo kada se očekuje sneg u Beogradu (TABELA)

15.11.2023

14:04

0

Autor: I.K.

Prema prognozi, sutra će biti nešto toplije vreme, dok se u petak očekuje novo naoblačenje sa kišom

Najnovija detaljna prognoza RHMZ za narednih mesec dana: Evo kada se očekuje sneg u Beogradu (TABELA)
Sneg u Beogradu - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Republički hidrometeorološki zavod najavio je zahlađenje za vikend uz umeren i jak, povremeno i olujni severozapadni vetar, a u brdsko-planinskim predelima i sneg. RHMZ objavio je i prognozu za narednih mesec dana po danima, te se može videti kada se očekuje sneg i u nižim predelima.

Prema objavljenoj tabeli, sneg se u Beogradu može očekivati već 18. novembra, u Nišu dan kasnije, u Novom Sadu tek od 22. novembra, Kragujevcu narednog dana. Na Zlatiboru i Kopaoniku narednih dana očekivane su padavine.

 

Prema prognozi, sutra će biti nešto toplije vreme, dok se u petak očekuje novo naoblačenje sa kišom. U prvom delu dana u košavskom području i na planinama duvaće jak južni vetar. Uveče i tokom noći vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni, u Vojvodini i sa udarima olujne jačine (preko 17 m/s), temperatura će biti u osetnom padu i u brdsko-planinskim predelima kiša će preći u sneg.

U subotu oblačno, hladno i vetrovito, u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar, naročito na planinama, u Vojvodini i istočnoj Srbiji. Subota će biti i najhladniji dan u sedmici, a maksimalne temperature u većini nižih predela kretaće se od 5 do 8 °S.

U nedelјu hladno uz prestanak padavina i slablјenje vetra.

Prema prognozi za period od 19. do 23. novembra, biće umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa susnežicom i snegom, a samo će u nedelju biti uglavnom suvo. 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike