Pokrenuta peticija da ranjena nastavnica iz "Ribnikara" dobije nacionalnu penziju!

14.11.2023

08:07

0

Peticiju je do sada potpisalo 8.450 osoba

Pokrenuta peticija da ranjena nastavnica iz "Ribnikara" dobije nacionalnu penziju!
OŠ "Vladislav Ribnikar" - Copyright 24sedam
‚Foto: Printscreen/Peticije.online
 

 

Na sajtu peticije.online pokrenuta je peticija da teško ranjena nastavnica Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" dobije nacionalnu penziju. 

- Tatjana Stevanović je 3. 5. 2023. upucana i teško ranjena na svom radnom mestu. Učenik je pucao u nju i druge učenike u školi i učionici, teško ih ranio i pobio, dok je ona držala čas - navodi se u tekstu peticije na sajtu i dodaje:

- Njene kolege, bivši i sadašnji učenici, pokreću ovu inicijativu kao izraz empatije, solidarnosti i podrške prema njoj lično, sa jasnom porukom o značaju i položaju nastavničke profesije - navodi se u tekstu peticije na sajtu.

Peticiju je do sada potpisalo 8.450 osoba.

Masakr u školi "Vladislav Ribnikar" počinio je učenik te obrazovne ustanove K. K. (13). Velika tragedija dogodila se 3. maja ove godine oko 8.40 časova kada je maloletnik ovaj učenik sedmog razreda ubio 8 učenika ove škole i radnika obezbeđenja a ranio 6 đaka i nastavnicu istorije.

24sedam/Goran Sivački
 

 

Ušavši u prizemlje škole, dečak je najpre ispalio 16 projektila koji su pogodili radnika obezbeđenja škole, a zatim dve učenice koje su sedele za stolom za dežurstvo, kao i u još jednu učenicu koja se nalazila ispred klavira.

Potom je nastavio hodnikom ka kabinetu istorije, u kojem su se na času nalazili nastavnica istorije T. S, student istorije na praksi D. P, kao i 23 oštećena maloletna učenika odeljenja VII/2 u koje je ispalio ukupno 45 projektila u vremenskom razmaku od 55 sekundi, a od te količine metaka je samo 11 promašilo.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
 

Tu je lišio života petoro dece i ranio šestoro dece, kao i nastavnicu istorije. Jedno od ranjene dece naknadno je preminulo u bolnici.

K. K. koji u trenutku izvršenja masovnog ubistva nije bio krivično odgovora, u daljem sudskom postupku učestvovaće kao svedok.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike