Šest meseci od tragedija koje su duboko pogodile srpsko društvo: U Crkvi Svetog Marka danas pomen nastradalima u "Ribnikaru" i Mladenovcu

03.11.2023

11:20

0

Sa blagoslovom patrijarha srpskog Porfirija, danas u 14 časova episkop lipljanski i vojni Dositej služiće pomen

Šest meseci od tragedija koje su duboko pogodile srpsko društvo: U Crkvi Svetog Marka danas pomen nastradalima u "Ribnikaru" i Mladenovcu
Crkva Svetog Marka - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nastadaloj deci u Osnovoj školi "Vladislav Ribnikar" i mladima u mladenovačkim selima danas će biti služen šestomesečni pomen u Crkvi Svetog Marka u Beogradu.

Sa blagoslovom patrijarha srpskog Porfirija, danas u 14 časova u beogradskoj Crkvi Svetog Marka episkop lipljanski i vojni Dositej služiće pomen, objavljeno je na sajtu SPC.

Navršava se šest meseci od masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je učenik sedmog razreda K. K. 3. maja ušao u školu i pucao iz pištolja na obezbeđenje, nastavnicu i učenike i tom prilikom ubio radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a ranio njih šestoro.

Dan kasnije došlo je do masovnih ubistava u selima Malo Orašje i Dubona u okolini Mladenovca i Smedereva, kada je nastradalo osam, a ranjeno 14 osoba, a povredama je krajem juna podlegla još jedna osoba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike