Danas oblačno i vetrovito, uveče i kiša, sneg nam je sve bliži

10.11.2023

06:27

0

Autor: I.K.

Jutarnja temperatura oko nule, tokom dana do 15 stepeni

Danas oblačno i vetrovito, uveče i kiša, sneg nam je sve bliži
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se ujutru očekuje postepeno naoblačenje sa zapada. Tokom dana umereno do potpuno oblačno i vetrovito, posle podne, uveče i noću mestimično sa kišom. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama povremeno i jak, a na jugu Banata i sa olujnim udarima. Krajem dana vetar u slabljenju. Najniža temperatura od 0 do 8 °C, a najviša od 11 do 15 stepeni. 

Na snazi će biti žuti meteo-alarm zbog jakih udara vetra, preko 17 m/s.

U subotu oblačno i hladnije, povremeno sa kišom koja će na visokim planinama iznad 1.500 m nadmorske visine posle podne preći u sneg. Uveče prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, osim na jugu zemlje. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni, na jugu i jugoistoku još ujutru umeren i jak južnih smerova, na planinama sa olujnim udarima, a u drugom delu dana će i u ovim predelima biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 11 °C, a najviša od 10 do 16 stepeni. 

Žuti meteo-alarm upozorava na veću količinu padavina od 10 l/m² za tri sata.

U nedelju pretežno sunčano, uz malu i umerenu oblačnost, osim na krajnjem jugu i jugoistoku Srbije, gde će se zadržati oblačno vreme, ponegde sa kišom. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 6 °C, a najviša od 10 do 14 stepeni.

U ponedeljak jutro sveže, ponegde uz slab prizemni mraz. Tokom dana pretežno sunčano uz malu i umerenu oblačnost, osim na krajnjem jugu i jugoistoku Srbije gde će se zadržati oblačno vreme, ponegde sa kišom, i to uglavnom ujutru i pre podne. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 6 °C, a najviša od 9 do 13 stepeni.

Prema prognozi vremena za period od 14. do 18. novembra očekuje se ponovo promenljivo sa češćom pojavom kiše, a dnevna temperatura biće u granicama proseka za drugu dekadu novembra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike