Novogodišnji aranžmani se uveliko prodaju, a cene su za svačiji džep: Ali ove godine hit su skroz neočekivane destinacije!

07.11.2023

20:05

0

Autor: I.K.

Kao i ranijih godina, evropske metropole "planu", ali interesovanje vlada i za planinske centre, kao i za banje

Novogodišnji aranžmani se uveliko prodaju, a cene su za svačiji džep: Ali ove godine hit su skroz neočekivane destinacije!
Copyright Profimedia

Novogodišnji, ali i zimski aranžmani uveliko se prodaju. Kao i ranijih godina, evropske metropole "planu", ali interesovanje vlada i za neke manje popularne destinacije u regionu, planinske centre, a takođe raste i interesovanje za udaljene tropske destinacije.

Prema rečima Milana Lainovića, vlasnika jedne od većih agencija u Srbiji, za agente i dalje, zahvaljujući lepom i toplom vremenu, traje letnja sezona, ali već su istaknute i ponude za doček Nove godine.

Profimedia
Ljubljana

 

- Veliki evropski gradovi, kao što su Budimpešta, Beč, Prag, standardno su popularni, ali poslednjih godina sve više naših ljudi bira lepe i interesantne gradove i destinacije u našem okruženju, kao što su Temišvar, Ohrid, Ljubljana, Trebinje, Banjaluka... Njihova prednost je i u tome što su cene izuzetno pristupačne, pa se naši putnici sada odlučuju za njih, pogotovo oni koji su već videli najveće metropole u Evropi. Temišvar nam je u ponudi već treću godinu, a za ovogodišnje aranžmane već smo rasprodali tri puna autobusa - navodi Lainović.

Napominje da je ovo odraz i kulture našeg naroda koji želi da se upozna i s nekim drugim destinacijama, da proba neku drugu hranu, vidi nove predele...

- Sve je veća potražnja i za dalekim destinacijama kao što su Maldivi, Dominikana, Kuba, Zanzibar. Iako daleke, ove destinacije su sada pristupačnije nego pre, a povrh svega postoji mogućnost uplate aranžmana na rate, tako da i za njima raste potražnja - navodi Lainović.

Direktor Yuta Aleksandar Seničić takođe ističe da agencije nude široku ponudu, kao i da je u ovo doba godine uobičajeno povećano interesovanje za evropske gradove, ali da se agencije trude da ponudu obogate, pa su tu i Skoplje, Trebinje, Banjaluka, Temišvar, dakle mesta van popularnih metropola. 

Profimedia
Trebinje

 

- Uz standardno zdravstveno osiguranje, savetujemo putnicima, pogotovo kada se aranžman uplaćuje mesecima unapred, da regulišu i osiguranje od otkaza putovanja, jer ono omogućava, u slučaju nepredviđenih okolnosti, da otkažete putovanje a da ne platite penale. Uslovi za povraćaj novca u slučaju otkazivanja putovanja su vrlo restriktivni, a na to nekad utiču i hoteli i avio-kompanije. U ovo doba godine počinju i zimski odmori, kada je aktuelno skijanje, i zato savetujemo da putnici obrate pažnju na to da li zdravstveno osiguranje koje su uplatili pokriva povrede na skijanju, jer najčešće osnovna polisa ne pokriva taj tip povreda, pa onda na samoj destinaciji nastaje problem. Zato bi trebalo zatražiti zdravstveno osiguranje koje obuhvata i povrede na skijanju - naglašava Seničić.

Kada je reč o opštoj bezbednosti, Seničić ističe da je u Evropi bez sumnje podignuta bezbednost, ali da je svakako preporuka kada se putuje da se izbegavaju velika okupljanja, ako je moguće i utakmice na stadionima i koncerti, dok za uobičajene turističke aktivnosti u Evropi nema većih problema.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike