Dragani Slavković je potrebna pomoć dobrih ljudi, hajde da učinimo da ova mama jedne devojčice ozdravi

25.10.2023

16:09

0

Autor: I.K.

Ova hrabra žena već je jednu bitku dobila pre nekoliko godina

Dragani Slavković je potrebna pomoć dobrih ljudi, hajde da učinimo da ova mama jedne devojčice ozdravi
Copyright Instagram/gagana86

Tridesetsedmogodišnja Dragana mora da se bori sa opakom bolešću, ali joj je sada više nego ikada pre potrebna i pomoć dobrih i humanih ljudi. Od mogućnosti da terapiju primi u Jermeniji deli je od 25 do 30 hiljada evra.

Ova hrabra žena pre nekoliko godina jednu bitku je dobila. Ona boluje od peritonealne diseminacije i bolest je bila pod kontrolom do jula ove godine kada su na skeneru uočene nove promene na prednjem trbušnom zidu i na levom bubregu, a postojeće su se uvećale, napisala je ova mama jedne devojčice.

-Od početka avgusta ne znam ni gde da idem ni šta da radim... Najveće poniženje u svom životu sam doživela od doktorke koja me je 2018. godine operisala, rekavši mi da sam ja već tada imala metastazu na jetri, da budem srećna što sam živa i šta ja više hoću! Operacija je moguća (citoreduktivna procedura), ali, nažalost, onaj ko može da je izvrši neće to da uradi. Jedina opcija mi je da operaciju uradim privatno, a njena cena je oko 25.000 - 30.000 evra. Sredstva koja su mi potrebna za dijagnostiku, suplemente i lečenje. Moja porodica ne može to da isprati, te vas molim za pomoć. Čekam odgovor iz klinike u Jerevanu, gde postoje terapijske opcije za moje stanje. Moram biti spremna čim dobijem odgovor od njih. Ja želim i hoću da živim, bez obzira na prognoze koje su mi ovde date. Unapred hvala, poručila je ova hrabra žena u poruci na društvenim mrežama.

 

 

Za Draganu se pomoć skuplja i preko GoFundMe, gde je njen prijatelj pokrenuo akciju prikupljanja novca kako bi se izborila sa opakom bolešću. 

Dragani je 2018. godine, deset meseci nakon porođaja, dijagnostikovan rak debelog creva u 4. stadijumu sa metastazama na jetri i trbušnoj membrani. Nakon toga je primila 6 ciklusa hemoterapije. Konzilijum joj nikada nije prepisao biološku terapiju iako je na nju imala pravo o trošku države. Sada je došlo do recidiva bolesti i dijagnoza je peritonealna diseminacija, odnosno raspršivanje malignih ćelija po celoj trbušnoj duplji. Da bi se mogle operisati potrebno je da se ove promene smanje i da se prima biološka terapija u kombinaciji sa hemoterapijom ili bez nje. Imunoterapija je takođe predmet razmatranja, ali je znatno skuplja. U periodu od tri nedelje, terapija bi je koštala po 8.000 evra. Potreban broj ciklusa je 3 – 6 respektivno. Posle trećeg ciklusa se radi slom lečenja, a ako se smanji nastavlja sa terapijama, a ako ne, moraće da bude operisana. 

"Molim vas donirajte što više možete i hajde da joj pomognemo da bude bolje!", poručio je njen prijatelj Živko Radojčić apelujući na humane ljude kako bi pomogli Dragani. 

Ukoliko ste u mogućnosti, Dragani možete da pomognete uplatom na neki od sledećih računa:

Dinarski račun

160-5100102566982-19

IBAN RS35160513020156594311

Usd racun

160-5130298887273-07
IBAN RS35160513029888727307

Swift code
DBDBRSBG

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike