Humanitarna akcija pecanja "Za Jeleninu pobedu" na reci Tamiš!

17.10.2023

17:40

0

Takmičenje će biti održano na reci Tamiš (deonica Pančevački Kej).

Humanitarna akcija pecanja "Za Jeleninu pobedu" na reci Tamiš!
Jelena Veljković - Copyright Privatna arhiva

Vladimir Midanović iz Boleča, uz saglasnost Ribolovačkog saveza Vojvodine, organizovaće 22. oktobra humanitarnu akciju pecanja "Za Jeleninu pobedu".

Akcija će biti održana u nedelju 22. oktobra od 7 do 16 časova.

Privatna arhiva
 

Takmičenje će biti održano na reci Tamiš (deonica Pančevački Kej).

Svi zainteresovani mogu da prisustvuju događaju koji je humanitarnog karaktera. Kako navode organizatori, nema previđenog broja takmičara.

Svi koju budu uzeli učešće, i budu pecali, moraće posle merenja ribu da vrate u vodu.

Prilikom prijave, takmičari moraju pokazati svoje ribolovne dozvole za 2023. godinu.

Sav prihod biće namenjen lečenju Jelene Veljković koja boluje od hronične bolesti bubrega 5. stepena, a od maja 2022. godine uključena je u hronični program hemodijalize zbog razvoja terminalne bubrežne insuficijencije u sklopu hereditarnog nefritisa.

Budi human
 

Po njenim navodima bolest bubrega joj je dijagnostikovana u 12 godini života kada je zbog ponavljane urinarne infekcije izazvane E.coli bila ispitivana u Institutu za majku i dete kada je rađena biopsija bubrega, a PH nalaz je ukazao da se radi o hereditarnom nefritisu. Za hroničnu bubrežnu insuficijenciju zna od 2019. godine nakon drugog porođaja.

U decembru 2022. godine hospitalizovana je u Klinici za nefrologiju VMA radi pretransplatacione obrade za potencijalnu kadaveričnu transplantaciju bubrega i u toku ispitivanja dijagnostikovana joj je dilatativna kardiomijopatija. Nakon obavljenih dodatnih ispitivanja od strane kardiologa zaključeno je da nema kontraindikacija za potenciojalnu kadaveričnu transplantaciju, a da će definitivna odluka o podobnosti za kadaveričnu transplantaciju biti doneta nakon kompletnih ispitivanja.

Jeleni je potrebna hitna transplantacija bubrega pa želi pokušati u inostranstvu. U kontaktu sa jednom klinikom u inostranstvu dobila je pozitivan odgovor da prihvataju da urade transplantaciju, ali Jelena nije u mogućnosti da sama finansira te troškove pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da joj pomognu, koliko ko može.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike