Otvoren 11. međunarodni sajam naoružanja „PARTNER 2023“: Predstavljen "perun", novi adut srpske namenske industrije (FOTO)

25.09.2023

12:34

0

Autor: I.K.

Očekuje se dolazak više od 7.000 posetilaca i izlagača, 154 kompanije iz 18 zemalja sveta, kao i 30 stranih zvaničnih delegacija

Otvoren 11. međunarodni sajam naoružanja „PARTNER 2023“: Predstavljen "perun", novi adut srpske namenske industrije (FOTO)
Copyright Milos Tesic/ATAImages

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“ svečano je otvoren na Beogradskom sajmu, a svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Miloš Vučević, ministar policije Bratislav Gašić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar trgovine Tomislav Momirović i drugi visoki predstavnici vlasti. Sajam su uveličali prisustvom i ambasador SAD Kristofer Hil i Brazila Žoze Mauro da Fonsek.

Ministar odbrane Miloš Vučević svečano je otvorio Sajam te istakao da će se u naredna četiri sajamska dana u Beogradu predstaviti više od 150 domaćih i inostranih proizvođača naoružanja i vojne opreme.

Milos Tesic/ATAImages
 

 

General Slavko Rakić iz Ministarstva odbrane naglasio je da će javnost po prvi put imati priliku da vidi novi artiljerijski sistem, za koji se očekuje da će dodatno unaprediti sposobnosti Vojske Srbije. Ovaj artiljerijski sistem biće jedan od ključnih aduta na stranom tržištu u narednom periodu.

Prema rečima generala Rakića, ovogodišnji sajam biće rekordan po više parametara. Očekuje se dolazak više od 7.000 posetilaca i izlagača, 154 kompanije iz 18 zemalja sveta, kao i 30 stranih zvaničnih delegacija, od kojih je veći broj na ministarskom nivou.

Dodao je da će novitet na Sajmu biti uglavnom iz oblasti protivavionskih sistema, protivdronskih sistema, bespilotnih letelica i besposadnih platformi.

Očekuje se da će sajam „PARTNER 2023“ dodatno učvrstiti poziciju Srbije na međunarodnoj sceni proizvodnje i trgovine vojne opreme i naoružanja, promovišući inovacije i najnovije tehnologije u ovoj oblasti.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike