Ministarstvo prosvete uputilo poseban apel medijima u vezi sa učenicima OŠ "Vladislav Ribnikar" i škola u Mladenovcu i Smederevu

31.08.2023

11:45

0

Autor: I.K.

Interesi dece treba da budu prioritet i iznad svih drugih interesa

Ministarstvo prosvete uputilo poseban apel medijima u vezi sa učenicima OŠ "Vladislav Ribnikar" i škola u Mladenovcu i Smederevu
OŠ Vladislav Ribnikar - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ministarstvo prosvete uputilo je poseban apel medijima u vezi sa Osnovnom školom „Vladislav Ribnikar“, kao i školama u Mladenovcu i Smederevu koje su pogođene tragičnim događajima u maju ove godine.

Naime, kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, uvažavajući interese učenika ovih škola, njihovih roditelja, kao i zaposlenih, mole predstavnike medija da 1. septembra, tokom prvog dana nove školske godine, ne fotografišu i ne snimaju učenike tih škola.

- Molimo medije za razumevanje i podršku kako bi se izbegla retraumatizacija učenika koji su svedočili tragičnim događajima. Na ovaj način olakšaćete učenicima ove škole i dati im prostor za miran početak nove školske godine. Interesi dece, kako psihološki, emotivni, socijalni i fizički svima nama treba da budu prioritet i iznad svih drugih interesa - navodi se u apelu Ministarstva.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike