Mama malog Lava otkrila za 24sedam kako je mališa podneo davanje najskupljeg leka na svetu: Ponosni smo na našeg divnog dečaka! (FOTO)

23.08.2023

16:01

0

Sonja nam je priznala da od trenutka kada je mali Lav u Tiršovoj primio najskuplji lek na svetu, ne prestaju da joj liju suze

Mama malog Lava otkrila za 24sedam kako je mališa podneo davanje najskupljeg leka na svetu: Ponosni smo na našeg divnog dečaka! (FOTO)
Lav Teodorović - Copyright privatna arhiva

Dvogodišnji Lav Teodorović iz Novog Sada primio je gensku terapiju "zolgensma" u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj a njegova mama Sonja Teodorović kaže za 24sedam da je zahvalna Bogu na novom početku koji je dat njemu i njihovoj porodici.

Sonja nam je priznala da od trenutka kada je mali Lav u Tiršovoj primio najskuplji lek na svetu, ne prestaju da joj liju suze.

- Kako vreme odmiče briga i strah blede, a raste ponos, pre svega, na ovog našeg divnog dečaka! Presrećni smo i zahvalni Bogu i svima vama koji ste nam ovo omogućili, koji ste dali šansu Lavu i nama za novi početak, a mi sad sa velikim uzbudjenjem nastavljamo silovito da se borimo za njegov napredak! Hvala vam od srca! - poručila je Sonja.

privatna arhiva
Mama Sonja sa Lavom

Inače, dečak će najverovatnije sutra izaći kući a mama je objasnila da je tokom terapije bio miran i kao da se smejao sve vreme, kao da razume situaciju.

privatna arhiva
Mali Lav u bolnici

Narednih dana biće praćena njegova situacija, a naročito parametri jetre i enzima. 

Očekuje se da će nakon primanja ovog leka kod Lava početi da se vraćaju sve njegove izgubljene motoričke sposobnosti kao i da će moći samostalno da se kreće.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: I.K./R.M

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike