Nema više dečačkog osmeha: Preminuo Lazar (14) za kog se borila cela Srbija

19.08.2023

13:04

0

Autor: 24sedam

Dečak iz Koteža nije uspeo da pobedi opaku bolest

Nema više dečačkog osmeha: Preminuo Lazar (14) za kog se borila cela Srbija
Copyright Facebook

Lazar Živanović (14) iz Koteža preminuo je nakon borbe sa tumorom mozga. Od njega se opraštaju najmiliji, a njegova nastavnica je na društvenim mrežama objavila poslednji oproštaj od Lakija.

- Dragi naš Laki, srca si nam zarobio svojim osmehom, svojim hrabrim srcem, željom i voljom da nam se vratiš u učionicu. Nisi izdržao i sada si među anđelima. Nastavnik ispraća učenika u večnost, putuj na neko bolje mesto, sačuvaj tvoj dečački osmeh i čekaj na nas. Ljubim te - napisala je Lazareva nastavnica.

Do jula meseca 2022. godine, Lazar Živanović je živeo uobičajenim životom jednog dečaka, trenirao košarku i plivanje i uživao u druženju sa vršnjacima. Imao je snove i planove, a onda je srećno detinjstvo četrnaestogodišnjeg dečaka bez prethodnih zdravstvenih problema iznenada prekinula strašna dijagnoza.

Na žalost, Lazaru je dijagnostikovan tumor na mozgu.

Operisan je na neurohirurškoj klinici u Beogradu 15.07.2022. godine. Tumor je prouzrokovao slabost desne ruke i noge, koja je i pored svakodnevne fizikalne terapije i dalje bila prisutna.

Podvrgnut je standardnom protokolu lečenja na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije gde je primao radio i hemioterapiju. Ovim su opcije za lečenje u našoj zemlji iscrpljene.

S obzirom na težinu dijagnoze bilo je neophodno da Lazar što pre nastavi lečenje na klinici u inostranstvu gde se predlagala još jedna hirurška intervencija i primena personalizovanih terapija inovativnim lekovima i vakcinama.

Porodica je do nedavno uspešno plaćala troškove lečenja u Srbiji i inostranstvu, i uprkos svemu nastavljala borbu svakim danom još odlučniji da Lazar dođe do konačnog izlečenja, ali vreme koje je bilo ključno u ovoj borbi nažalost je bilo neumoljivo.

Cela Srbija borila se za hrabrog Lakija prikupljanjem novca preko fondacije "Budi human".

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike