Humanitarni koncert za Lazara: Uz pesmu i zabavu, pomozimo da jedan mlad život dobije šansu!

12.02.2023

13:33

0

Autor: 24sedam

Da bi svoj život nastavio normalnim tokom, Lazar je odlučio da svoju šansu pronađe u Belorusiji

Humanitarni koncert za Lazara: Uz pesmu i zabavu, pomozimo da jedan mlad život dobije šansu!
Copyright Promo

Lazar Čolić je prvu dijalizu imao 2000.godine, nedelju dana nakon što je napunio 14 godina. Za jednog četrnaestogodišnjaka, to je značilo odrastanje preko noći. Nakon osam meseci provedenih na dijalizi, majka mu je donirala bubreg i na taj način doprinela da se život jednog tinejdžera vrati u normalu. Nažalost transplantirani organ je otkazao nakon 11 godina i Lazar je ponovo vraćen na dijalizu.

Na dijalizi je 12 godina.

Život na dijalizi, ne znači samo odlazak u bolnicu svaki drugi dan i provođenje po četri sata na aparatu za dijalizu, već veliko ograničenje i odricanje. Dijaliza bubrežnim bolesnicima omogućava život, ali i uskraćuje normalnost življenja. Uskraćenost kretanja, putovanja, normalne konzumacije hrane i pića, oslabljenje organizma, organa… Dosta znači, ali isto toliko i odmaže.

Srbija, nažalost, još uvek nema organizovan sistem donorstva i transplantacije organa. Što dovodi do toga da pacijenti koji čekaju na transplantaciju bubrega, jetre, pluća i ostalih organa, šansu moraju da pronađu u zemljama u inostranstvu. Da bi svoj život nastavio normalnim tokom, Lazar je odlučio da svoju šansu pronađe u Belorusiji, klinici u Minsku, koja je između ostalog specijalizovana za transplantaciju bubrega. Odlazak u nepoznatu zemlju, daleko od svega što znaš i daleko od ljudi koje voliš i na koje možeš da se osloniš, je teška odluka. I svakako odluka za koju je potrebno mnogo snage i hrabrosti. Sa druge strane, tu je i finansijski momenat, jer takva vrsta lečenja košta.

Lazar je skupio hrabrosti, daj svoj doprinos i podrži odluku ovog mladog čoveka!

Humanitarna organizacija Budi human
 

Za Lazarov život 15.2. u Event centru Crystal u Pećincima od 20h, biće organizovan humanitarni koncert na kom nastupaju Darko Lazić, Jelena, Grebec, Slađana Bucka, Orkestar Gorana Todorovića, Bojan Vukmir ( Backstage bend), Aleksandar Joldžić, Balša Vujačić, Dragoljub Kovačević Gaša, Vladimir Koldžić, Miloš Radovanović i Zoran Stanković.

Cena ulaznice je 500 rsd. Ulaznice možete kupiti i na dan koncerta, za sve informacije i rezervacije pozovite 022/818888

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike