Počelo polaganje maturskog ispita u avgustovskom roku: Danas je njih 164 radilo test iz maternjeg jezika

16.08.2023

13:14

0

Autor: J. S. J.

Sutra će se polagati test iz matematike, a u petak 18. avgusta treći test iz predmeta po izboru.

Počelo polaganje maturskog ispita u avgustovskom roku: Danas je njih 164 radilo test iz maternjeg jezika
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Zoran Žestić

Test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika polagalo 164 učenika osmog razreda, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Sutra će polagati test iz matematike, a u petak 18. avgusta treći test iz predmeta po izboru.

U Ministarstvu prosvete navode da se ispit u avgustovskom roku, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2022/2023. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu za školsku 2023/2024. godinu, realizuje se 16, 17. i 18. avgusta 2023. godine.

Danas su test iz srpskog jezika, odnosno maternjeg jezika na završnom ispitu polagali učenici osmog razreda koji iz različitih objektivnih razloga nisu pristupili polaganju u junskom roku,. POlagalo je njih 164, a sutra je test iz matematike, dok je u petak treći test iz predmeta po izboru.

Takođe, završni ispit su polagali i polaznici funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, koji iz nekog razloga nisu završili osnovnu školu. Reč je o njih 95.

Konačni rezultati završnog ispita će biti poznati 21. avgusta, a upis učenika u srednje škole u trećem upisnom krugu vrši se neposredno u školi, u četvrtak i petak, 24. i 25. avgusta 2023. godine

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike