"Za nas si tu, čuvamo te od zaborava": Potresna slika iz Priboja, prijatelji obeležili rođendan brutalno ubijenog Ervina

10.08.2023

17:42

0

Iako vreme prolazi, njegovi prijatelji i komšije ga ne zaboravljaju. Na poseban datum, nikao je mural sa Ervinovim likom u pribojskom naselju Potok

"Za nas si tu, čuvamo te od zaborava": Potresna slika iz Priboja, prijatelji obeležili rođendan brutalno ubijenog Ervina
Copyright RINA

Prošla su skoro tri meseca otkako je krvnički ubijen Ervin Ćelahmetović iz Priboja. Mladić za kog sugrađani kažu da u životu nije ni mrava zgazio, koji je bio vredan i pošten.

Njegovi snovi o boljem životu i preseljenju u Nemačku nasilno su ugašeni tog 21. maja kada je nasmrt pretučen u jednom pribojskom kafiću.

Međutim, iako vreme prolazi, njegovi prijatelji i komšije ga ne zaboravljaju. Na poseban datum, nikao je mural sa Ervinovim likom u pribojskom naselju Potok.

- Kontaktirale su sa mnom njegove komšije i prijatelji koji su želeli da čuvaju uspomenu na Ervina Ćelahmetovića. Oni su imali samo jednu molbu, da se mural sa njegovim likom završi do 10. avgusta, kada je i njegov rođendan, što sam i učinila. Mural je naslikan u naselju Potok, gde je i živeo, u Proleterskoj ulici - kazala je za RINU Sara Obradović, autorka murala koji će čuvati sećanje na tragično nastradalog Pribojca.

RINA
 

Danas, kada bi proslavio svoj 35. rođendan, u znak sećanja Pribojci su otkrili mural posvećen svom sugrađaninu koji se nalazi preko puta njegove kuće. Na njemu je ispisana i poruka - "Za nas si tu, samo nas gledaš tu negde iz prikrajka sa osmehom na licu i pivom u ruci. Čuvamo te od zaborava. Živiš, Erko!"

- Njegovi prijatelji su mi dali fotografiju po kojoj sam slikala, a za izradu murala mi je bilo potrebno nešto više od dva dana rada. U dogovoru sa njegovim prijateljima naslikali smo njegov lik u crno-beloj boji i naravno sa porukom koju su oni želeli da ostane ispisan - istakla je umetnica.

Za Ervinovo ubistvo glavni i jedini osumnjičeni je Igor A., takođe iz Priboja.

MUP
 

On je nakon zločina uspeo da pobegne u susednu Bosnu i Hercegovinu, ali je nakon opsežne potrage pronađen i lociran u Trebinju, a zatim i izručen srpskim pravosudnim organima.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike