Danas vedro i sveže, a evo kada ponovo stižu pljuskovi sa grmljavinom

09.08.2023

06:43

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura biće od 8 do 14, najviša od 24 do 27 stepeni

Danas vedro i sveže, a evo kada ponovo stižu pljuskovi sa grmljavinom
Copyright Tanjug/Vladimir Šporćić

I danas je pred nama dan bez meteoroloških upozorenja.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutro će biti vedro i sveže, ponegde je moguća kratkotrajna magla. U toku dana se očekuje pretežno sunčano i malo toplije, a posle podne malo i umereno oblačno. Vetar će biti slab i umeren, uglavnom istočni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od 8 do 14, najviša od 24 do 27 stepeni.

U četvrtak nam, prema najavi meteorologa, ponovo stižu kiše praćene pljuskovima sa grmljavinom.

Jutro će biti sveže, a tokom dana promenljivo oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 11 do 16, a najviša od 23 do 27 stepeni. količina padavina će za tri sata biti veća od od 10 l/m² pa će na snazi biti žuti meteoalarm.

U petak takođe jutro sveže. Tokom dana na severu pretežno sunčano, u ostalim krajevima promenljivo oblačno sa ređom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 11 do 15, a najviša od 25 do 28 stepeni. Prognozirana grmljavina takođu uslovljava žuti meteoalarm.

I subotnje jutro će biti sveže, a tokom dana na severu pretežno sunčano, u ostalim krajevima promenljivo oblačno, tek ponegde je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 26 do 29 stepeni. Takođe je lokalno moguća pojava grmljavina pa će i za subotu na snazi biti žuti meteoalarm.

Prema prognozi od nedelje 13. do 17. avgusta, očekuje nas pretežno sunčano i sve toplije, letnje vreme sa temperaturama preko 30 stepeni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike