Srpski izviđači na sigurnom: Iz kampa evakuisani u Seul zbog najavljenog tajfuna

08.08.2023

11:55

0

Autor: I.K.

Među desetinama hiljada mladih su i 32 srpska izviđača

Srpski izviđači na sigurnom: Iz kampa evakuisani u Seul zbog najavljenog tajfuna
Marko Petrović, Južna Koreja - Copyright TV Prva printscreen

Desetine hiljada mladih izviđača iz 158 država, koji su u kampu na smotri u Južnoj Koreji, evakuisani su danas sa priobalja zbog nadolazeće tropske oluje Kanun. Među njima su i 32 izviđača iz Srbije, koji su, prema rečima sekretara Saveza izviđača Srbije, Marka Petrovića, svi na bezbednom.

On se iz Južne Koreje uključio u program TV "Prva" te je objasnio šta se tačno dešava.

- Nalazim se u samom kampu smotre u Južnoj Koreji. Sa nama je 32 izviđača iz Srbije koji čine naš kontigent na izviđačkoj smotri. Jedan deo učesnika, maloletni učesnici i njihovi pratioci, premešteni su u Seul, kako bi ostatak smotre ispratili iz glavnog grada Koreje. Ovde je ostalo nekoliko volontera koji će u toku dana, takođe, biti prebačeni u Seul, kaže Petrović.

On je precizirao da će sam događaj biti nastavljen, ali u Seulu.

-Vlada je organizovala premeštaj samog događaja u Seul kako bi se smotra nastavila u bezbednijim uslovima zbog potencijalnog dolaska tajfuna. Pre nekoliko dana izviđači iz Velike Britanije i Amerike zbog vrućina su napustili kamp, ali za sada nije poznato da li se nalaze u drugim delovima Koreje ili su napustili zemlju. Izviđači iz Srbije nisu imali tih problema, svi su dobro, svi su zdravo i evakuisali su se zajedno sa ostalima u toku današnjeg dana. Od samog jutra je počela evakuacija, kaže Marko Petrović.

Kako navodi, vreme je bilo sunčano i veoma toplo, bez kiše.

 

- Za petak je najavljeno nevreme, pojava tajfuna, te se sa evakuacijom počelo veoma rano, tako da će svi biti na bezbednom. Naši izviđači se veoma raduju nastavku smotre u Seulu, izjavio je Petrović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike