Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić: Materijalna šteta je velika - iz ovoga ćemo izaći još jači, najbitnije je da nema žrtava

21.07.2023

11:51

0

On je naglasio da su i privatne kompanije priskočile u pomoć, kao i fizička lica, a da su sva komunalna preduzeća ispunila svoje zadatke na terenu

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić: Materijalna šteta je velika - iz ovoga ćemo izaći još jači, najbitnije je da nema žrtava
Milan Đurić - Copyright Screenshot Novosadska televizija/Screenshot Novosadska televizija

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je danas za Novosadsku televiziju da je nakon nezapamćenog nevremena na teritoriji grada bilo 1.000 intervencija u kojima su učestvovala sva javno komunalna preduzeća, ali i privatne kompanije.

Materijalna šteta velika, najbitnije da nema ljudskih žrtava

- Juče smo imali sednicu Štaba za vanredne situacije i proglasili vanrednu situaciju na teritoriji čitavog grada Novog Sada. Nevreme je nezapamćeno za ceo Novi Sad i državu. Nema ljudskih žrtava i to je najbitnije. Materijalna šteta je ogromna, imali smo preko 1000 intervencija. Najveći problem su nam predstavljala stabla koja su padala na automobile, objekte i preprečila na 200 mesta put. Prvo veče nakon završetka oluje morali smo što pre da vidimo ljude koji su ugroženi da njih spasemo, ali i sve mostove i saobraćajnice da vratimo u funkciju - rekao je prvi čovek Grada. 

Foto: Grad Novi Sad
Milan Đurić

Prebrodili smo problem

On je naglasio da su i privatne kompanije priskočile u pomoć, kao i fizička lica, a da su sva komunalna preduzeća ispunila svoje zadatke na terenu.

- Imamo i mnogo zagušenih slivnika od lišća, granja i zemlje. Radi se i dalje, bilo je i nestanaka struje i vode. Prebrodili smo i taj problem. Bila je uključena i policija, žandarmenija, NP "Fruška Gora", "Vojvodinašume", vatrogasci, Hitna pomoć, Dom zdravlja. Imamo oštećenja i na našim objektima koji su u javnoj svojini. Škola "Desanka Maksimović" je bukvalno ostala bez krova. Stručne službe su na terenu da vide kako najbrže može da se sanira šteta do 1. septembra. Veliku štetu je pretrpela i škola "Jožef Atila" gde je vetar odneo krov, kao i na školi "Petefi Šandor" - reči su Đurića.

Oštećenja na javnim objektima

Oštećenja krova su i na Mesnoj zajednici "Petrovaradin", dva doma zdravlja su takođe oštećenja, kao i objekat hitne pomoći.

- Iz ovoga ćemo izaći još jači - poručio je gradonačelnik. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.rs)

 

Bonus video

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike