Ekipe novosadskog "Zelenila" rade punom parom: Polomljeno drveće i granje uklonjeni sa 173 lokacije

20.07.2023

23:02

0

U akciji, koja traje duže od 20 sati, učestvuje više od 100 radnika, koji su na teren izašli tokom noći 19. jula, odmah po prestanku oluje

Ekipe novosadskog "Zelenila" rade punom parom: Polomljeno drveće i granje uklonjeni sa 173 lokacije
Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Radnici novosadskog "Gradskog zelenila" za manje od 24 sata uklonili su polomlјeno drveće i granje sa 173 lokacije u Novom Sadu i prigradskim naselјima, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U akciji, koja traje duže od 20 sati, učestvuje više od 100 radnika, koji su na teren izašli tokom noći 19. jula, odmah po prestanku oluje.

- Imali smo više od 1.000 prijava. Naši radnici su non-stop na terenu. Oluja je bila toliko jaka, da je lomila ogromna, zdrava stabla. Gotovo svi raspoloživi lјudski resursi i mašine angažovani su na sanaciji nastale štete. Čeka nas još mnogo posla, ali mi ćemo u skladu s potrebama građana i preporukama gradonačelnika Milana Đurića i Gradskog kriznog štaba za vanredne situacije nastaviti da radimo u tri smene, dok i poslednja grana ne bude sklonjena s novosadskih ulica - rekao je direktor Zelenila Miloš Egić, koji je cele noći i tokom dana bio na terenu sa ekipama preduzeća.

Uraganska superćelijska oluja zahvatila je veći deo regiona u večernjim satima 19. jula.

Bonus video

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike