Još jedan uspeh srpskih đaka: Osvojili pet bronzanih medalja na Svetskoj fizičkoj olimpijadi

19.07.2023

16:20

0

Autor: I.K.

Na Olimpijadi u Tokiju učestvovalo je 398 učenika iz 84 zemlje sveta

Još jedan uspeh srpskih đaka: Osvojili pet bronzanih medalja na Svetskoj fizičkoj olimpijadi
Copyright Facebook/Matematička gimnazija

Na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, koja je od 10. do 17. jula ove godine održana u Tokiju u Japanu, srpski tim osvojio je pet bronzanih medalja.

Đaci iz Srbije koji su poneli ova sjajna odličja su: Vuk Hip iz Matematičke gimnazije, Đorđe Parojčić, takođe iz Matematičke gimnazije, Tadija Jelesijević iz Gimnazije u Kruševcu, Sava Todorović iz Prve Kragujevačke gimnazije i Tadej Ristić iz Računarske gimnazije. 

Na Olimpijadi u Tokiju učestvovalo je 398 učenika iz 84 zemlje sveta.

 

 

Inače, v.d. ministra prosvete Đorđe Milićević primio je danas učenike koji su osvojili medalje na 64. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola, koja je održana od 2. do 13. jula u Japanu i čestitao im na postignutom uspehu, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Ministar Milićević je čestitao učenicima i profesorima i uručio im prigodne poklone. 

Srebrnu medalju osvojio je učenik Matematičke gimnazije u Beogradu Mateja Vukelić, dok su bronzane medalje osvojili učenici Matematičke gimnazije u Beogradu Aleksandar Višnjić i Stefan Šebez, kao i učenik Gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu Andrija Živadinović.
Kako je navedeno u saopštenju, pohvalama su nagrađeni učenici Matematičke gimnazije u Beogradu Vukašin Pantelić i Gvozden Lapčević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike