RHMZ izdao novo upozorenje! Tokom noći obilni pljuskovi i grmljavinske oluje u ovim delovima Srbije

01.07.2023

23:07

0

Autor: M. Vu.

Jaka kiša pada ove večeri na jugu Srbije, posebno u Raškom i Rasinskom okrugu i na Kosovu i Metohiji

RHMZ izdao novo upozorenje! Tokom noći obilni pljuskovi i grmljavinske oluje u ovim delovima Srbije
Ilustracija - Copyright Pixabay

- U toku noći uz promenljivu oblačnost ponegde na severu, zapadu i jugozapadu sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom - javio je večeras Republički hidrometeorološki zavod.

Jaka kiša pada ove večeri na jugu Srbije, posebno u Raškom i Rasinskom okrugu i na Kosovu i Metohiji, praćena obilnim pljuskovima i grmljavinom.

Grmljavinske oluje se očekuju i tokom nastavka večeri, a postoji opasnost od poplava zbog lokalnog očekivanog padavina od 30 do 50 mm po kvadratnom metru.

Moguće su poplave i bujice na manjim vodotocima koji imaju bujični karakter, kao i zbog nesposobnosti odvodnih i kanalizacionih sistema da apsorbuju veliku količinu vode u kratkom vremenskom periodu.

Da podsetimo, jako nevreme danas je pogodilo Srbiju. 

Prvo je jugozapadni deo Srbije bio pogođen, a sada se očekuje da se nevreme premesti na centralnu Srbiju, Šumadiju i Pomoravlje.

Prema objavama na društvenim mrežama, nevreme je već pogodilo Frušku goru, gde je jak vetar obarao velike baštenske suncobrane, dok u Trsteniku reka vode teče niz ulice.

Voda je prodrla i u prostorije vatrogasne jedinice u Trsteniku, kao i u desetak kuća u okolini.

Vreme narednih dana

U nedelju u Srbiji se očekuje umereno do pretežno oblačno vreme sa povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne, padavine će se smanjivati u Vojvodini, dok će se krajem dana i uveče i u ostalim predelima očekivati prestanak padavina i razvedravanje. Vetar će biti umeren do pojačan, sa povremenim jakim severozapadnim vetrom tokom sredine dana, dok će se uveče slabiti. Jutarnje temperature će se kretati od 14 do 20°C, dok će maksimalne dnevne temperature biti od 25 do 30°C.

U ponedeljak i utorak u Srbiji se očekuje sunčano i toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom koja će prelaziti 30°C. Međutim, u utorak uveče se očekuje promena vremena u severnim predelima, a od srede do petka će biti promenljivo oblačno i malo svežije, sa mogućim pljuskovima i grmljavinom na pojedinim mestima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike