Pribojci se oporavljaju od kataklizme koja ih je zadesila: Klizište im odnelo pedeset metara puta, brzom intervencijom urađen novi most

01.07.2023

12:15

0

Za otklanjanje posledica na ovom području angažovane su firme izvođači – “Spajić” i “Pantović”, a sredstva je obezbedila opština Priboj

Pribojci se oporavljaju od kataklizme koja ih je zadesila: Klizište im odnelo pedeset metara puta, brzom intervencijom urađen novi most
Šteta nakon poplave - Copyright Foto: RINA

Obilne kišne padavine prethodnih dana nanele su veliku štetu na području pribojskih mesnih zajednica Sjeverin i Strmac. Odneto je ili oštećeno nekoliko mostova, klizištima i odronom bio je prekinut i opštinski put kroz planinu Javorje, a oštećeni su i mnogi lokalni putni pravci.

Zahvaljujući pravovremenom angažovanju lokalne samouprave, posledice prošlonedeljnog nevremena se ubrzano otklanjaju, jer je sezona berbe maline i ovde počela, pa je bilo neophodno ospobiti putnu infrastrukturu.

- Opština je brzo reagovala i izvođači su odmah krenuli sa radovima na raščišćavanju i ospobljavanju puteva, mostova, uklanjanju odrona i klizišta. Popravljen je put za Batkoviće od Sjeverina kroz Živinice, kao i put od Zabrđa do sela Ćetanje, privremeno je sanirano klizište na opštinskom putu kroz Javroje, gde je odron odneo 50 metara asfaltnog puta, a preostaje još popravka lokalnih puteva u selima MZ Strmac – kaže Vujadin Radović, predsednik MZ Sjeverin.

Pod udarom bujice planinske reke Sućeske, pored potkopavanja obala i izlivanja, stradalo je i nekoliko mostova na glavnom putu od Sjeverina prema Strmcu. Tako je most za porodicu Raković, potpuno odnet, ali brzom intrevencijom nadležnih, već je izgrađen novi.

Tamo gde nije uspela da potpuno odnese, Sućeska je potkopala obale i stope mostova, kao što je slučaj sa mostom koji koriste porodice Janjušević, svega pola kilometra od centra Sjeverina.

Za otklanjanje posledica na ovom području angažovane su firme izvođači – “Spajić” i “Pantović”, a sredstva je obezbedila opština Priboj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike