Država pomaže porodici devojčice koja je prodavala krofne kako bi skupila novac za lečenje oca!

28.06.2023

09:40

0

Autor: I.K.

Ministar Mali je zamolio ministarku zdravlja da stupe sa porodicom u kontakt i da se vidi kako može da se pomogne

Država pomaže porodici devojčice koja je prodavala krofne kako bi skupila novac za lečenje oca!
Copyright RINA

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da će država pomoći u lečenju oca devojčice koja danima prodaje krofne kako bi sakupila pare i tako pomogla ocu u kupovini lekova.

Naglasio je da se porodica devojčice do sada nije obraćala za pomoć državnim organima, ali kada je saznao za ovaj slučaj, odmah se aktivirao i dogovorio s ministarkom zdravlja da oni kontaktiraju s porodicom i vide kakva joj je vrsta pomoći potrebna.

RINA
 

 

- Nije pitanje pomoći, novca ima, pomoći ćemo. Zamolio sam ministarku zdravlja da stupe sa njima u kontakt i da vidimo kako možemo da pomognemo - rekao je Mali.

Ministar je istakao da država danas ima 40 puta veći budžet za lečenje dece.

RINA
 

 

- Nikada nikome nismo rekli - ne. Naravno da ćemo pomoći, on nije kontaktirao s državnim institucijama, a država će, kao i uvek, pomoći i njemu - istakao je Mali.

Podsetimo, kada je javnost saznala da mala Nina prodaje krofne kako bi skupila novac za lečenje oca, odmah su svi priskočili u pomoć, te je sinoć u Novom Sadu bio kilometarski red u kojem su građani čekali da bi kupili krofne i dali svoj prilog za Ninin osmeh.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike