Milica Kon se ne smiruje! Odgovorila Vanji Ejdus, a ponovo odbrusila i direktorki "Drinke": Pojedinci se favorizuju!

19.05.2023

13:08

2

Voditeljka smatra da ima privilegovanih

Milica Kon se ne smiruje! Odgovorila Vanji Ejdus, a ponovo odbrusila i direktorki "Drinke": Pojedinci se favorizuju!
Milica Kon i Vanja Ejdus - Copyright Instagram printscreen/milicakon Antonio Ahel/ATA Images

Strašna tragedija u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" pokrenula je teme o vaspitanju i edukaciji dece, a iz "ličnih razloga" direktora Osnovne škole "Drinka Pavlović", Nataša Vasić, posle nemilog događaja podnela je ostavku.

Voditeljka Milica Kon govorila je pre toga javno o vršnjačkom nasilju koje je trpela njena ćerka, indirektno prozivajući upravo direktorku iz "Drinke", a zatim je nastavljen niz - oglasila se glumica Vanja Ejdus upućujući podršku čelnicima te škole, ali je Konova ponovo podigla glas. Milica je svoje izlaganje najpre počela u emisiji  "Amidži šou". 

Povodom svega, Ejdusova je u svom obraćaju objasnila da je njena ćerka tokom školske godine sa još nekoliko učenika napravila prekršaj kada je sa grupom đaka prepravljala ocene u dnevniku.

Printscreen Youtube /Amidži šou
Milica Kon u emisiji "Amidži šou"

 

Ističući da je bila zadovoljna reakcijom nadležnih u školi, Milica je sada ponovo osula paljbu na postupke direktorke, te odgovorila Vanji.

- Naravno da su pojedini roditelji zadovoljni kad dete, umesto da im dobije isključenje iz škole/krivičnu prijavu, dobije da čisti dvorište. O tome ja pričam. O selektovanju i favorizovanju pojedinaca na štetu društva. Ovo je za ozbiljan pretres postupka pojedinaca i na osnovu kojih kriterijuma se primenjuju pravila. Postoje "privilegovani" i "neprivilegovani". To nije pravno dozvoljeno niti dopustivo. Roditelji prvaka strepe za svoju decu od septembra - tvrdi Konova, za koju je direktorka škole prethodno rekla da Milica u zabavnoj emisiji debatuje o nasilju koje je njeno dete trpelo, ali kada je u više navrata pozvana na sastanak u školi, nije se pojavila.

Pismo Vanje Ejdus

- Uz svo razumevanje za ogromnu zabrinutost svih nas za bezbednost dece, kao i za kolektivnu histeriju koja je nastala nakon tragičnog događaja u školi “Vladislav Ribnikar”, ali i za osećanje fundamentalnog gubitka sigurnosti da se slobodno krećemo ulicama i šaljemo našu decu u škole, imam potrebu da se oglasim, i da vam se obratim, jer sam saznala da je direktorka Nataša Vasić podnela ostavku.

Antonio Ahel/ATA Images
Vanja Ejdus

S obzirom da živimo u zemlji gde se kvalitet ne ceni i gde na površinu isplivavaju bagra i prostaštvo, ne mogu a da se ne oglasim u odbranu direktorke, sa kojom sam imala jedan susret, i iz koga sam stekla utisak da škola ”Drinka Pavlović“ nije samo obrazovna već i vaspitna ustanova, što joj je i zadatak. Naime, moja , učenica 7/3, je sa svojim drugarima iz razreda napravila ozbiljan prekršaj prošle godine, u kome su inscenirali događanja hodniku i time privukli pažnju nastavnice i cele škole, kako bi prepravljali ocene u dnevniku. S obzirom da je to krivično delo, ja, a i ostali roditelji smo pozivani na sastanak i razgovor sa direktorkom škole, pedagogom i razrednom starešinom.

Direktorka bila odgovorna

- Ja sam bila vrlo pozitivno iznenađena stavom koji sam zatekla tada, i merama koje je škola preduzela. Jer deca nisu samo kažnjena ocenom iz vladanja, prokužena i proglašena za delikvente, već je napravljen ozbiljan i temeljan napor da ista deca shvate razmere svoje greške, da razumeju šta su uradila, i data im je šansa da se poprave. Dobili su razne zadatke, od čišćenja dvorišta do pisanja radova, sastava, i svakodnevnih razgovora na temu prekršaja koji su počinili. Moja ćerka, konkretno, je dobila zadatak da napiše prezentaciju o falsifikovanju dokumenata i da to predaje svim razredima. Tako je naterana da ozbiljno promisli o svemu i da shvati razmere svoje greške.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
OŠ Vladislav Ribnikar

Na tom sastanku smo vodili vrlo konstruktivan i smislen razgovor, i ja sam bila vrlo zadovoljna načinom na koji je škola odreagovala. Moj, roditeljski, deo posla sam i ja obavila, i nadam se da se ništa slično neće ponoviti. Ono što želim da skrenem pažnju, jeste, da se ne brkaju babe i žabe, kao i da se uzme u obzir da je škola imala izuzetnu direktorku, uprkos problemima nasilja koje postoje svuda u društvu, pa i u školama, a da problem leži u sistemu koji ne ume da reši te probleme, a ne u direktorki škole. Izražavam žaljenje zbog ostavke, i smatram da treba da čuvamo ono što valja, jer nije mnogo toga još ostalo - izjavila je u toku jučerašnjeg dana Vanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike