Vanja Ejdus otkrila iskustvo sa direktorkom "Drinke Pavlović" koja je dala ostavku: Moja ćerka je napravila prekršaj, a ovako su je kaznili

18.05.2023

15:15

0

Autor: R.M.

Ćerka Vanje Ejdus je napravila ozbiljan prekršaj, ali sem manje ocene iz vladanja dobila je i specijani zadatak

Vanja Ejdus otkrila iskustvo sa direktorkom "Drinke Pavlović" koja je dala ostavku: Moja ćerka je napravila prekršaj, a ovako su je kaznili
Vanja Ejdus (2) - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Glumica Vanja Ejdus podelila je svoje pozitivno iskustvo o radu OŠ "Drinka Pavlović" nakon što je njena direktorka Nataša Vasić nedavno dala ostavku, posle priče voditeljke Milice Kon da je njena ćerka bila napadnuta u ovoj školi

Ejdusova i sama ima ćerku koja ide u OŠ "Drinka Pavlović" a kaže da je bila prijatno iznenađena odnosom škole kada je njeno dete sa još nekim učenicima napravilo ozbiljan prekršaj.

Ona je svoje iskustvo objavila na FB stranici škole a prenosimo ga u celosti.

- Uz svo razumevanje za ogromnu zabrinutost svih nas za bezbednost dece, kao i za kolektivnu histeriju koja je nastala nakon tragičnog dogadjaja u školi “Vladislav Ribnikar”, ali i za osećanje fundamentalnog gubitka sigurnosti da se slobodno krećemo ulicama i šaljemo našu decu u škole, imam potrebu da se oglasim, i da vam se obratim, jer sam saznala da je direktorka Nataša Vasić podnela ostavku.

S obzirom da živimo u zemlji gde se kvalitet ne ceni i gde na površinu isplivavaju bagra i prostaštvo, ne mogu a da se ne oglasim u odbranu direktorke, sa kojom sam imala jedan susret, i iz koga sam stekla utisak da škola ”Drinka Pavlović“ nije samo obrazovna već i vaspitna ustanova, što joj je i zadatak. 

24sedam/Katarina Mihajlović
OŠ Drinka Pavlović

Naime, moja ćerka, učenica 7/3, je sa svojim drugarima iz razreda napravila ozbiljan prekršaj prošle godine, u kome su inscenirali dogadjanja hodniku  i time privukli pažnju nastavnice i cele škole, kako bi prepravljali ocene u dnevniku. S obzirom da je to krivično delo, ja, a i ostali roditelji smo pozivani na sastanak i razgovor sa direktorkom škole, pedagogom i razrednom starešinom. 

Ja sam bila vrlo pozitivno iznenadjena stavom koji sam zatekla tada, i merama koje je škola preduzela. Jer deca nisu samo kažnjena ocenom iz vladanja, prokužena i proglašena za delikvente, već je napravljen ozbiljan i temeljan napor da ista deca shvate razmere svoje greške, da razumeju šta su uradila, i data im je šansa da se poprave. Dobili su razne zadatke, od čišćenja dvorišta do pisanja radova, sastava, i svakodnevnih razgovora na temu prekršaja koji su počinili. 

 

 

Moja ćerka, konkretno, je dobila zadatak da napiše prezentaciju o falsifikovanju dokumenata i da to predaje svim razredima. Tako je naterana da ozbiljno promisli o svemu i da shvati razmere svoje greške. Na tom sastanku smo vodili vrlo konstruktivan i smislen razgovor, i ja sam bila vrlo zadovoljna načinom na koji je škola odreagovala. Moj, roditeljski, deo posla sam i ja obavila, i nadam se da se ništa slično neće ponoviti. 

Ono što želim da skrenem pažnju, jeste, da se ne brkaju babe i žabe, kao i da se uzme u obzir da je škola imala izuzetnu direktorku, uprkos problemima nasilja koje postoje svuda u društvu, pa i u školama, a da problem leži u sistemu koji ne ume da reši te probleme, a ne u direktorki škole. Izražavam žaljenje zbog ostavke, i smatram da treba da čuvamo ono što valja, jer nije mnogo toga još ostalo - napisala je Ejdusova.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike