Fila otkrio šta će biti sa ubicama iz Mladenovca i "Ribnikara": Ako nije uračunljiv, otići će u instituciju u Kovin i ceo život tamo biti!

16.05.2023

14:46

0

Svi koji su izdržali 20 godina u zatvoru vraćali su se kao ljušture od ljudi, izjavio je čuveni advokat Toma Fila

Fila otkrio šta će biti sa ubicama iz Mladenovca i "Ribnikara": Ako nije uračunljiv, otići će u instituciju u Kovin i ceo život tamo biti!
toma fila 24sedam goran sivacki (19) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Advokat Toma Fila izjavio je da je dečak Kosta K., koji je izvršio masakr u OŠ Vladislav Ribnikar, to uradio iz "narcisoidnih pobuda".

- Sakriveno je da se ne vidi da on ima neki poremećaj, kako je rekao onaj psiholog, narcisoidan poremećaj. Brankica Janković i ona će biti u tome i ima pregled cele te situacije. Imamo samo jedan slučaj koji je sličan ovome. On je definitivno iz narcisoidnih pobuda ubio - kaže Fila

On smatra da je porodica morala da primeti dečakova odstupanja od normalnosti.

- U streljanama se tek sad uvodi red tako da ne smeju maloletni da prisustvuju streljani. Čuvar treba da bude sa decom, da osluškuje njihove potrebe, da bude tu za njih. Po zakonu, dečak nema veze sa ovim momkom koji je u Mladenovcu pobio ljude. Taj će dobiti 20 godina! VI niste bili u zatvoru, a da ste bili, ne biste govorili da je to malo! Svi koji su izdržali 20 godina, oni su se vraćali kao ljušture od ljudi! - rekao je Fila.

24sedam/Nenad Vujanović
Škola Vladislav Ribnikar

Advokat smatra da 20 godina može biti dovoljno za promenu čoveka.

- Posle 20 godina za njega nema ništa. Ako bude hteo nešto da uradi. Ako utvrde da nije uračunljiv, otići će u instituciju Kovin i ceo život će tamo biti, kao i dečak ubica iz OŠ Vladislav Ribnikar - kazao je Fila.

Ponovio je da ne treba upoređivati slučaj ubistva iz Mladenovca i tragediju na Vračaru.

- Da li treba da se pomeri starosna granica? Kada smo počeli da pričamo o tome 1991. godine, mislio sam da treba. To treba da odluče psihijatri i psiholozi. Ima nekih koji predlažu da se granica spusti na šest godina! Kazne ništa ne rešavaju, jer da rade za svako krivično delo bi bila uneta kaznena politika. Rešava se tako što psihijatri kažu da vaspitanje deteta počinje od prvog dana! Vaspitanje i profesija je tek druga kuća! Ako mu vi dajete pozitivne primere i ne svađaju se pred detetom, odatle je početak! - naglašava Fila i dodaje:

- Šta god da se desi ovo ne sme da se zaboravi! A najvažnije je da mediji šalju samo proverene vesti! - poručio je Fila.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike