Reč psihijatra: Sa decom treba da se razgovara i da se prati njihovo ponašanje

13.05.2023

21:05

0

Deca na pojačanu kontrolu i prisustvo policajaca u školi reaguju na više načina.

Reč psihijatra: Sa decom treba da se razgovara i da se prati njihovo ponašanje
Neezapamćena tragedija - Copyright 24sedam/Katarina MIhajlović

Psihijatar i psihoterapeut Tatjana Vlašković Jovićević rekla je danas da nakon tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" s decom treba razgovarati i slušati ono što ona govore, kao i da je neophodno praćenje njihovog ponašanja.

"Treba da pratimo ponašanje, jer deca kroz ponašanje pokazuju emocionalne probleme i da budemo tu za njih i da oni to znaju", istakla je ona za Tanjug.   

Ona dodaje da deca na pojačanu kontrolu i prisustvo policajaca u školi reaguju na više načina.

"Ima različitih reagovanja dece. Neka su uplašena dodatno, jer vide uniformisana lica, vide oružje, dok su druga sigurnija zato što misle da na taj način neće više biti problema", objašnjava Vlašković Jovićević. 

Kako je istakla, školski policajac može da ima autoritet, ali ne da bude previše strog, već da deca budu upućena u njegov posao i zbog čega je on tu.

Što se tiče uvođenja školskih uniformi, kako objašnjava sagovornica Tanjuga, to bi dovelo do smanjenja diskriminacije i klasnih razlika.

"Mislim da bi to bila dobra ideja da se uradi, jer ne bi se videlo ko ima skupe patike ili ne, bilo bi dobro da deca i na taj način budu jednaka", dodala je ona.


BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike