Država će pomoći povređenima u masakrima kojima je potreban tretman ili pomagalo! Oglasio se RFZO: Pratimo stanje pacijenata

13.05.2023

10:41

0

Ako struka oceni da je povređenima neophodan tretman ili pomagalo koje ne podrazumeva obavezno zdravstveno osiguranje, država će naći način da im pomogne da to i dobiju - navodi se u saopštenju

Država će pomoći povređenima u masakrima kojima je potreban tretman ili pomagalo! Oglasio se RFZO: Pratimo stanje pacijenata
Ilustracija - Copyright ATA Images/ Miloš Tešić

Ako je nekima od povređenih u tragedijama neophodan tretman ili pomagalo država će naći način da pomogne, saopštio je Republički fond za zdravstveno osiguranje, povodom poslednjih tragičnih događaja i dva masakra koja su se dogodila u Srbiji.

Jedna od teško povređenih u pucnjavi u Mladenovcu je i mlada Nevena Vujić, kojoj je amputirana šaka posle krvavog pira Uroša Blažića, koji je ubio osam, a ranio 15 osoba.

Već je imala niz operacija i ugrađena joj je šipka u nogu, a mrežama je počeo da se širi apel za skupljanje novčane pomoći kako bi se lepoj Neveni, "hrabroj devojčici sa najlepšim plavim očima", kako su je lekari nazvali, pomoglo pri kupovini proteze.

Republički fond za zdravstveno osiguranje saopštilo je da prati zdravstveno stanje povređenih u tragedijama u Srbiji, te ukoliko struka oceni da je nekima od njih neophodan tretman ili pomagalo koje ne podrazumeva obavezno zdravstveno osiguranje, država će svakako naći način da im pomogne da to i dobiju.

 

 

Masakr u Mladenovcu dogodio se 4. maja, kada je Uroš Blažić otišao u selo Malo Orašje, gde je ubio pet osoba.

Potom se odvezao do sela Dubona, gde je ubio još troje ljudi.

Nakon što je završio masakr, krenuo je ka selu Šepšin, nekoliko kilometara severozapadno od Dubone, gde mu se izgubio svaki trag. Nakon potrage koja je trajalo celu noć, uhapšen je sutradan oko osam časova u selu Vinjište kod Kragujevca.

Do tamo je stigao taksijem, a kako se sumnja, Blažić je oteo vozača i uz pretnje ga primorao da ga vozi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike