"Izneli su devojčicu iz saniteta, ličila je na moju ćerku": Otac učenice škole u kojoj se dogodio masakr opisao pakao iz Urgentnog centra

04.05.2023

09:27

0

Autor: M. B.

Kad sam video da transportni radnik koji je ušao na mesto zločina da bi pružio pomoć izlazi iz vozila i povraća i plače, shvatio sam koliki je horor i užas bio, kaže Borovčanin

"Izneli su devojčicu iz saniteta, ličila je na moju ćerku": Otac učenice škole u kojoj se dogodio masakr opisao pakao iz Urgentnog centra
Bojan Borovčanin - Copyright Printscreen TV Prva

Bojan Borovčanin, pomoćnik direktora Kliničnog centra za opšte poslove i bezbednost i otac devojčice koja ide u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar", ispričao je kako se juče osećao kada je saznao da se u toj ustanovi dogodila pucnjava.

Borovčanin je za TV Prva naveo da je čuo juče ujutru informaciju da je na Vračaru bila pucnjava i da ima stradale i ranjene dece.

- Trčim do Urgentnog centra, gde posle nekoliko trenutaka stiže sanitetsko vozilo i iznose devojčicu. Prilikom iznošenja iz saniteta, video sam pantalone i boju kose kakvu ima moja ćerka. U tom trenutku, taj osećaj... zaledio sam se. Prišao sam i video da, ako mogu reći na sreću, nije moje dete. Taj osećaj, taj trenutka bola... - rekao je Borovčanin.

Dodao je da je tada shvatio koliko je ozbiljna situacija.

- Kad sam video da transportni radnik koji je ušao na mesto zločina da bi pružio pomoć izlazi iz vozila i povraća i plače, shvatio sam koliki je horor i užas bio. Da ne pričam o roditeljima koji dolaze tu i traže svoju decu... Boga molite da je negde u bolnici, a ne da ga ne nađete - dodao je.

Tanjug/Str
Policija odvodi K. K.

Podsetimo, trinaestogodišnji K. K. je, kako se sumnja, upao juče u školu koju je pohađao i ubio devet osoba, a sedam ranio. Ubijeni su radnik obezbeđenja Dragan Vlahović i osam đaka, a ranjeni su nastavnica istorije i šest đaka.

Krvavi pir odigravao se u holu škole i učionici istorije. 

24sedam/Miroslava Brkić
K. K.

K. K. je razoružan i uhapšen u školskom dvorištu. Utvrđeno je da je sam pozvao policiju i prijavio se, dva minuta nakon što ih je pozvala pomoćnica direktorke škole.

U prvom razgovoru sa policijom navodno je rekao da je zločin počinio "jer je psihopata". Na stolu K. K. pronađen je spisak učenika za odstrel, kao i plan ulaza u školu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike