Lekari se svim silama bore za život devojčice ranjene u pucnjavi na Vračaru: "Pored nje kritično još jedan pacijent, ostali u boljem stanju"

04.05.2023

08:04

0

Direktor Dečije klinike u Tiršovoj dr Siniša Dučić izjavio je ranije kako je operacija završena, kao i da devojčica ima tešku povredu mozga

Lekari se svim silama bore za život devojčice ranjene u pucnjavi na Vračaru: "Pored nje kritično još jedan pacijent, ostali u boljem stanju"
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Među ranjenima u masakru na Vračaru nalazi se i devojčica A.A. koja je sa teškim povredama glave prebačena na Dečju kliniku u Tiršovoj ulici gde se lekari svim silama bore za njen život.

Direktor Dečije klinike u Tiršovoj dr Siniša Dučić izjavio je da devojčica ima tešku povredu mozga.

- Devojčica koja je juče operisana hitno zbog povreda glave je vitalno ugrožena, u kritičnom stanju i na intenzivnoj nezi. Lekari rade sve da je održe u životu ali joj je jako teško opšte stanje i vitalno je ugrožena - rekao je Dučić novinarima Tanjuga.

Kako mediji pišu, ona je primila pet kesa krvi, dve u toku operacije, tri nakon operacije i njeno stanje je i dalje veoma kritično.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Pored devojčice A.A. u Tiršovoj se nalaze i dva dečaka, koji su lakše povređeni i nalaze se u stabilnom stanju.

Tokom jučerašnjeg dana pojavili su se apeli za potrebne donore krvi za ranjeno dete na Vračaru, a građani su se odazvali u velikom broju.

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je jutros da je stanje dvoje učenika i nastavnice, ranjenih u pucnjavi u školi  i smeštenih u Urgentni centar, mnogo bolje, da su stabilni i budni, a da je treći učenik takođe budan, ali se njegovo stanje i dalje smatra kritičnim.

- Situacija je danas mnogo bolja, od četvoro povređenih, troje i to učenik, učenica i nastavnica su sasvim dobro, potpuno su stabilni i budni - rekao je Ašanin za RTS.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

On je istakao da je četvrti pacijent koji je smešten u Urgentni centar, učenik sa najtežim povredama, s prostrelnim povredama.

- On je skoro ceo dan juče proveo na operaciji, sada je bolje, budan, ali moramo biti jako oprezni i još ga kvalifikovati kao kritičnog stanja - rekao je Ašanin i dodao da se ne smeju davati preuranjene prognoze

U pucnjavi u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubijeno je osmoro dece i jedan radnik obezbeđenja.

Šestoro dece i jedan nastavnik te škole su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Maloletni K.K. (14) koji je izvršio ovaj zločin učenik je te škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole, pošto je sam pozvao policiju.

Dosadašnja istraga je pokazala da je mesec dana planirao krvavi pir, kao i da je imao spisak učenika za odstrel, mapu škole, dva pištolja i četiri Molotovljeva koktela.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike