Herojski čin učiteljice iz "Ribnikara"! Izvela decu iz škole tokom pucnjave, odvela ih u park i javila roditeljima

03.05.2023

13:45

0

Autor: R.M.

Učiteljica tokom pucnjave uspela da sačuva prisebnost i spasi decu

Herojski čin učiteljice iz "Ribnikara"! Izvela decu iz škole tokom pucnjave, odvela ih u park i javila roditeljima
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Jedan korisnik Tvitera, Ivan Ašanin, čije dete, kako tvrdi, ide u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar", objavio je na ovoj mreži herojski potez jedne učiteljice koja je uspela da zadrži prisebnost tokom jutrošnje pucnjave i izvede ih iz čitave situacije.

- Klinac mi ide u "Ribnikar". Palim telefon, gori. Krećem ka školi, stiže poruka od učiteljice da je izvela decu u park kod Manježa. Stižem u park, dečaci igraju fudbal. Pravim se kao da je sve normalno, dok mi želudac igra. Učiteljica zadržala prisebnost i rekla im da je vežba u pitanju - napisao je on.

Dodaje je da je za njega ova učiteljica heroj.

- Učiteljica je za mene heroj. Na putu do parka puno hitne pomoći i policije. Deca i roditelji okolo plaču. Ne mogu da vam opišem osećaj. Mislio sam da se ovo kod nas nikada neće dogoditi. Tek sada, kada je klinac kod kuće, mene hvata potpuni strah i apsolutna tuga - napisao je on. 

U jutrošnjoj pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru odgirala se drama u kojoj je učenik (14) sedmog razreda pucao iz pištolja i tom prilikom ubio devet osoba - sedam devojčica, dečaka i radnika obezbeđenja.

Prema informacijama novinara 24sedam, nastavnica istorije je u teškom stanju, dva učenika su ranjena u noge, dok se o stanju još dve učenice za sada ništa ne zna.

U školi je veliki broj policijaca, kao i roditelja koji su došli na lice mesta da preuzmu svoju decu koja su jutros, nakon praznika, stigla na časove.

Prema poslednjim saznanjima, dečak je upao na čas istorije i počeo da puca na đake.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike