Jezivi detalji masakra: Napadač (14) iz škole na Vračaru imao spisak dece koju je planirao da ubije!

03.05.2023

13:49

0

Autor: Ekipa 24sedam

K. K. je, po svemu sudeći, mesec dana planirao masakr, a posle krvavog pira je sam pozvao policiju i prijavio se

Jezivi detalji masakra: Napadač (14) iz škole na Vračaru imao spisak dece koju je planirao da ubije!
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

K. K. (14) učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribikar" na Vračaru jutros je nakon masakra u kojem je ubio devet osoba, a sedam ranio, sam pozvao policiju i prijavio se.

To je na konferenciji koja je u toku u Vladi Srbije rekao Veselin Milić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd.

Printscreen/Pink
 

Milić je rekao da je najpre policiju u 8.40 sati jutros pozvala policiju pomoćnica direktorke škole, da bi dva minuta kasnije policiju pozvao i K. K. i rekao da je upucao više osoba.

- Ovo je mesec dana planirano za izvršenje. K.K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i doneo sa četiri Molotovljeva koktela. Imao je spisak. Skica izlgeda kao iz video igre ili iz horor filma što ukazuje da je detaljno po razredima škole planirao kakon da uđe u koju učionicu i kako i koje dete da likvidira - rekao je šef beogradske policije.


Po dolasku u školu odmah je izvadio pištolj i pucao u radnika obezbeđenja D.V., rekao je on. Nakon toga se, rekao je Milić, okrenuo ka deci A.B. koja je bila dežurna  i B.A. koja je takođe stajala i S.N. i pucao ka njima i lišio ih života.
  
Zatim je dok je išao ka učionici istorije zamenio okvir, pucao na učiteljicu istorije i učenike, a potom baca oružje i poziva policiju.

- Sam je radio plan skice ulaza i izlaza iz škole, a koja je nađena na njegovom radnom stolu i kako je sam rekao odredio je prioritetne mete. Skica malo izgleda kao iz neke igrice ili horor filma, što ukazuje da je detaljno planirao kako da uđe u koju učionicu i kako da likvidira po kojem broju, rekao je Milić. 

Smrtno su stradali sedam devojčica i jedan dečak, S.N. (2009) B.A. (2011) A.B. (2011), A.D. (2009)  K.M. (2010) , M.A. (2009), E.K. (2009), A.Č. (2009) i radnik obezbeđenja D.V.
U istom događaju je još šest ucenika škole povređeno četiri dečaka i dve devojčice, a to su A. B. (2009), H. K. (2009), NN muško, Učiteljica  T. S. (1970), J. D. (2010) , V. M. i A. A. (2009).
Milić je dodao da su dvoje od šest povređenih životno ugroženi.

Razoružan je i uhapšen u dvorištu škole.

24sedam će vas obaveštavati o najnovijim vestima sa lica mesta

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike