Jezivi komentari na mrežama posle pucnjave na Vračaru! Pišu da je ubica "kralj", repuju o tragediji, "smešno im je i super što nema škole"

03.05.2023

17:23

1

Na društvenim mrežama se organizuju i grupe podrške dečaku koji je pucao i tom prilikom ubio devet osoba - sedam devojčica, dečaka i radnika obezbeđenja

Jezivi komentari na mrežama posle pucnjave na Vračaru! Pišu da je ubica "kralj", repuju o tragediji, "smešno im je i super što nema škole"
Copyright Printscreen/Twitter

Masakr u školi na Vračaru potresao je javnost, alarmirao institucije, otvorio pitanja važnosti mentalnog zdravlja, naterao da se javnost zapita o tome koliko deca imaju osećaj odgovornosti, empatije...

I u tom preispitivanju, ali i šoku i pokušaju da se tragedija shvati i prihvati, na mrežama se pojavljuju jezivi komentari u kojima se celoj priči podsmevaju, šale na račun ubijenih...

Nakon što je jedan dečak objavio fotografiju dečaka koji je ubio đake i člana obezbeđenja uz komentar "kralj", na TikToku u komentarima se oglasio još jedan đak koji je ispod snimka o ubistvima napisao: "Ja sam bio dežuran, ali slavimo što je nastavnica istorije crkla."

Bilo je i onih koji su vesti o tragediji komentarisali grohotnim smehom, pisali "gejmerske" izraze koji se koriste prilikom ubijanja u igricama...

- Sad sam srela decu osmi razred. Repuju o zločinu koji se dogodio jutros. Već nekoliko pesama se pojavilo sa tom tematikom. Njima je smešno i super što danas nema škole - napisala je jedna korisnica Tvitera.

 

 

Na društvenim mrežama se organizuju i grupe podrške dečaku koji je pucao i tom prilikom ubio devet osoba - sedam devojčica, dečaka i radnika obezbeđenja.

printscreen/Instagram
 

 

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, K. K. ne može krivično da odgovara jer nema navršenih 14 godina.

Naloženo je da se dečaku izvadi krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih psihoaktivnih supstanci. Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike