Ovako izgledaju pripreme za najveći vojni spektakl od početka godine: Kad zagrmi 5.000 vojnika, Batajnica će se tresti (FOTO,VIDEO)

18.04.2023

16:23

0

Više od 5.000 vojnika, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova angažovano je u prikazu sposobnosti Vojske Srbije

Ovako izgledaju pripreme za najveći vojni spektakl od početka godine: Kad zagrmi 5.000 vojnika, Batajnica će se tresti (FOTO,VIDEO)
Granit 2023 pripreme - Copyright TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ANDRIJA GAVRILOVIĆ

Na vojnom aerodromu "Pukovnik- pilot Milenko Pavlović" u Batajnici traju pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023", koji će, povodom Dana Vojske Srbije, biti održan u subotu 22. aprila.

Više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova angažovano je u prikazu sposobnosti Vojske Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Posetioci će moći da vide i najsavremenije naoružanje i vojnu opremu kojom su opremljene jedinice Vojske Srbije, kao i deo sredstava iz razvoja preduzeća domaće odbrambene industrije.

U letačkom delu programa između ostalog nastupiće avioni i helikopteri "MiG-29", "Orao", "Lasta", "Mi-35", "H-145M" i "Mi-17", a biće prikazani i protivvazduhoplovni raketni sistemi "FK-3" i "Pancir", protivavionski samohodni artiljerijsko- raketni sistem PASARS, protivoklopni raketni sistemi "Kornet", borbena oklopna vozila "Miloš", "Lazar-3" i "Hamer", samohodna top- haubica 155 mm NORA, samohodni višecevni lanser raketa "Oganj", kao i savremena optoelektronska sredstva.

Kako se navodi, posetioci će imati priliku da vide defile pripadnika specijalnih jedinica, koji su opremljeni najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom. Kapije vojnog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" biće otvorene za sve građane od 9 do 15 časova, a najatraktivniji deo programa počeće u 11 časova.

Ulazak na vojni aerodrom biće omogućen iz tri pravca - glavni ulaz na vojni aerodrom "Pukovnik- pilot Milenko Pavlović", ulaz u Vazduhoplovni zavod "Moma Stanojlović", kao i ulaz na aerodrom iz pravca Nove Pazove.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike